Maud Aarts.
Maud Aarts. Callaho

Oud-Edese Maud Aarts werkt in Chinees 'vijfsterren paardenpaleis'

10 november 2019 om 08:20 Mensen

EDE/HOWICK Ze vertrekt in 2000 voor drie maanden naar Zuid-Afrika, maar is nooit meer weggegaan. Oud-Edese Maud Aarts (48) heeft haar hart verloren aan het land. Ze werkt er al vele jaren met sportpaarden van wereldklasse. Datzelfde doet ze sinds begin dit jaar - om de zes weken - ook in China. 

Door Wim Vonk

Paarden lopen als een rode draad door haar leven. Maud is de dochter van Aart en Marga Aarts, die zo'n dertig jaar eigenaren zijn geweest van restaurant Flora (nu Klein Zwitserland) tussen Ede en Lunteren. ,,We hadden thuis paarden, ik groeide ermee op en ik ben sinds mijn achttiende professioneel met paarden bezig'', vertelt Maud vanuit Zuid-Afrika via een videoverbinding. 

Bij manege De Nieuwe Heuvel in Lunteren krijgt ze les van Alex van Silfhout, de huidige bondscoach van de Nederlandse senioren dressuurruiters. Ze blinkt uit in eventing, een mix van dressuur, springen en cross. Op haar vijftiende en zeventiende neemt de Edese tiener deel aan een Europees kampioenschap. 

[Het zijn globetrotters, 'Edenaren' die hun geboortegrond hebben verlaten om elders in de wereld een nieuw bestaan op te bouwen. In de rubriek 'Groeten uit...' spreekt Ede Stad emigranten over hun nieuwe leven in het buitenland. Benieuwd naar het uitgebreide artikel over Maud Aarts? Lees dan hier het premium-artikel over haar.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie