Afbeelding
Erwin van Hierden

Dammers DES Lunteren winnen met grote cijfers

10 november 2019 om 10:30 Overig

LUNTEREN DES Lunteren besefte dat wilde het nog een rol van betekenis spelen in de hoofdklasse winst bij koploper DIOS Achterhoek (Eibergen) noodzakelijk was. De Lunteranen lieten er geen gras overgroeien en keerden met een 6-14 winst huiswaarts.

Eip Janssen

,,Dat was ook nodig na de zure nederlaag in de vorige ronde tegen Huizum. Met vijf overwinningen en slechts één nederlaag kwam er een duidelijke zege op het scorebord. DES Lunteren heeft de aansluiting gevonden met de top van het klassement. De stand is spannend. Koploper en de volgende tegenstander is Damcombinatie Fryslân met zes punten evenals DV VBI Huissen 2 en Huizem. Daarna volgen DES Lunteren en DIOS Achterhoek op twee punten", keek teamleider Erwin van Hierden terug.

DRUK De eerste uitslag van de middag kwam op naam van Mark Sanders. Het was voor Sanders woonachtig in de regio Eibergen bijna een thuiswedstrijd. Het evenwicht in zijn partij werd niet verbroken, waardoor remise een terechte uitslag was.

Henk Klarenbeek scoorde de eerste zege van de middag. Hij voerde de druk enorm op, zowel op het bord als op de klok, waar de tegenstander uiteindelijk onder bezweek.

Teleurstellend was de enige nederlaag van de topscoorder van vorig seizoen Harmjan Lammers. Hij speelde ietwat passief, waar zijn tegenstander wel raad mee wist.

TEMPI Dat tempi een belangrijk rol speelt in het damspel bleek maar weer in de partij van Stijn Overeem. Hij kreeg dermate veel tempovoorsprong dat de damlijn niet ver weg was. Handig maakte Overeem gebruik van dit voordeel en zette dit eenvoudig om in winst.

,,Ja dat speelt wel lekker. De tegenstander ruilt wat naar achteren en ik pak alleen maar terreinvoordeel", aldus de gelukkige Overeem.

Peter Hoogteijling trof in Alexander Presman de sterkste tegenstander. Hoogteijling hoefde het spel niet te maken en wist eenvoudig de grootmeester op remise te houden.

,,Een remise scoren tegen een grootmeester is altijd fijn" vertelt de trotse in Amsterdam woonachtige DES-speler.

Laura Timmerman wist de voorsprong verder uit te bouwen. Lange tijd ging het gelijk op, maar één foutieve zet van de tegenstander werd direct combinatief afgestraft. De tussenstand was 4-8.

TOPSCOORDER Dat Arwin Lammers een goed seizoen draait bleek ook deze keer weer. Hij speelde een sterke partij, maar vergat zichzelf de verdiende beloning te geven. De overwinning lag voor het oprapen, maar Lammers overzag dit. Desondanks blijft hij voorlopig wel topscoorder van DES Lunteren.

Moeizaam ging het in de partij van Erwin van Hierden. Hij kreeg maar geen vat op het spel van zijn tegenstander en tot overmaat van ramp blunderde hij in het late middenspel. Gelukkig werd de geboden kans niet benut, waarna de partij naar remise liep.

FRAAI Een mooie overwinning boekte Paul Wijninga. In zijn eerste tweepunter voor DES Lunteren wist hij Theo Stoverinck te verslaan middels krachtig kortevleugelwerk. Met een paar sterke zetten wist hij daarna ook het centrum te pakken en uiteindelijk de twee punten.

De mooiste winst kwam op naam van Arjen Timmer. Hij en zijn tegenstander gingen beiden de spanning niet uit de weg en maakten er een mooi spektakelstuk van. Met een hoog opgetrokken randschijf ontspon zich een leuke wedstrijd. Timmer was de bovenliggende partij en wist in het fraaie slotstuk behendig te winnen.

,,Na deze mooie zege ligt het gevecht om de titel weer volledig open. DES Lunteren moet met het volste vertrouwen in een goed resultaat op 23 november de strijd tegen Damcombinatie Fryslân aangaan", sloot Van Hierden af.

Individuele resultaten:

DIOS Achterhoek - DES Lunteren 6-14

1. Han Seinhorst - Arwin Lammers 1-1

2. Alexander Presman - Peter Hoogteijling 1-1

3. Cor Westerveld - Henk Klarenbeek 0-2

4. Bert van Oosterom - Stijn Overeem 0-2

5. Arnoud de Greef - Erwin van Hierden 1-1

6. Theo Stoverinck - Paul Wijninga 0-2

7. Erik ten Hagen - Arjen Timmer 0-2

8. Ove Verdel - Mark Sanders 1-1

9. Dimitri Druzinin - Harmjan Lammers 2-0

10. Ap van Ingen - Laura Timmerman 0-2

Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie