Nikki van Wijk
Nikki van Wijk Geert Nieuwenhuis

Dames DTS Ede laten Ter Leede kansloos

10 november 2019 om 11:15 Voetbal Deel je nieuws

De dames van DTS Ede hebben vandaag een uitstekende prestatie geleverd door zeer overtuigend de huidige nummer 2, Ter Leede, met een verdiende 4-1 nederlaag naar huis te sturen.

DTS Ede moest vandaag aan de bak om het verschil met de bovenste plaatsen niet verder uit te laten lopen. Wat de dames vandaag lieten zien was een lust voor het oog. Ter Leede, toch ook een ploeg die altijd mee doet om het kampioenschap, had het vooral na rust zeer moeilijk en werd met regelmaat volledig uit de wedstrijd getikt. In het begin van de eerste helft ging het nog gelijkwaardig op waarbij Ter Leede een enorm kans had om de score te openen, echter was het keepster Renate Verhoeven die bij een 1 op 1 situatie met een katachtige redding de bal prachtig pareerde.

DTS werd in het verloop van de wedstrijd zeer dreigend en had in Nikki van Wijk, als rechtsachter, een zeer sterke speelster die continue over de rechterzijkant de achterlijn opzocht en zodoende extra gevaar stichtte in de aanvalsgolven van DTS. Zo ook in de 32ste minuut waarbij zij op de rand van het strafschopgebied Carolien Filippo aanspeelde. Zij werd onreglementair gestopt wat een vrijetrap voor DTS opleverde. Carolien Filippo nam zelf plaats achter de bal en schoot die met een prachtige curve tegen de onderkant van de lat. De terugspringende bal was een prooi voor Sofie Houba die geheel vrijstaand de voorsprong naar binnen kopte 1-0.

Daarmee was de aanvalsdrang van DTS nog niet gestild, wat heet, in de 35ste minuut haalde Gera op den Kelder verwoestend uit en de bal schoot als een granaat in de verre bovenhoek 2-0. Toch was het Ter Leede die 4 minuten later terug in de wedstrijd leek te komen door een voorzet knap binnen te koppen 2-1. Maar het was Daphne van Kruistum die 2 minuten later de marge weer op 2 zette door beheerst de keepster te omspelen en de 3-1 op het scorebord liet aantekenen.

Na rust was het DTS die de wedstrijd volledig domineerde. Met prachtige aanvallen en combinaties werd er door de verdediging van Ter Leede gesneden. De verdediging van DTS met Danae Dekker, Gera op den Kelder, Ilse van der Zanden en Nikki van Wijk waren oppermachtig. Aanvallend liet vooral Daphne van Kruistum met regelmaat haar hielen zien aan haar directe tegenstander. Zij was het dan ook die in de 63ste minuut het strafschop gebied van Ter Leede binnen stoomde en met een diagonaal schot in de verre hoek de 4-1 maakte. DTS behield de controle op de wedstrijd en had nog een paar grote kansen, maar meer werd er niet gescoord. Dit was bij verre de beste wedstrijd van het seizoen en zal de selectie veel vertrouwen geven.