Volle buit Edese hockeyteams

10 november 2019 om 17:54 Honkbal

EDE Een goede dag voor de Edese hockeyteams. De vrouwen wonnen met 0-2 bij koploper Bully. De mannen wisten in het verre Groningen een 1-3 zege te behalen.

KOPLOPER De vrouwen klimmen naar de tweede plaats in de eerste klasse. De achterstand op Bully is drie punten. Maar Ede heeft nog een wedstrijd te goed tegen Apeliotes. Die wordt op 1 december ingehaald.

,,We waren gebrand op de winst. Dat brengt de spanning in de competitie terug werd vooraf gedacht. Mooi dat we het ook waar konden maken", stak Ede speelster Nikki van Pouderoijen van wal.

Het eerste kwart verliep goed voor de Edese hockeyvrouwen. Bully zette extreem veel druk, maar Ede wist daar goed onderuit te hockeyen. Omdat beide ploegen weinig echte kansen kregen was de 0-0 niet verwonderlijk.

,,Het tweede kwart had Ede meer balbezit en er werden kansen gecreëerd. Maar ook nu lukte het niet te scoren en dus ging de rust in met 0-0", keek Van Pouderoijen terug.

In het derde kwart ging heel goed. Ede speelde sterk met mooie aanvallen.

,,Anneke van Dam wist een strafcorner goed te benutten door de bal snoeihard in de hoek te schieten (0-1). Later werd er nog een strafcorner goed benut maar dan uit de rebound. Dit was een rommelige situatie. Dymphe Laan wist deze bal via de tegenstander in de goal te meppen: 0-2", lachte de Ede speelster.

In het vierde kwart was het overleven geblazen. ,,Gewoon ons eigen spel spelen en vooral niet onder de indruk raken van Bully. De thuisclub moest openen en wellicht zouden wij kunnen counteren", was de opdracht van onze coach Lukas Westra. Bully werd af en toe wat gevaarlijk maar vooral Alieck Keilman stond goed te keepen", sloot Nikki van Pouderoijen opgelucht af.

Zondag komen de vrouwen van GHBS op bezoek. Een ploeg die slechts een punt minder heeft dan de Edese vrouwen, maar wel een wedstrijd meer gespeeld. Het is voor beide ploegen aan – of afhaken geblazen. Deze topper op sportpark De Bosrand begint om 12.45 uur.

DRAAIJER SHOW De 1-3 zege bij Groningen van de hockeymannen kwam op naam van Stijn Draaijer.

,,Daarmee doen we de ploeg te kort. Natuurlijk scoort Stijn (Draaijer, red.) gemakkelijk. Maar er waren genoeg kansen op meer doelpunten. Misschien is dat het enige wat ik mijn ploeg kan kwalijk nemen", opende Ede coach Bastiaan Bunnik.

De inwoner van Almere verteerde de terugreis (180 km) uiteraard goed.

,,Dat rijdt na een zege altijd een stuk gemakkelijker glimlachte hij.

Ede ging in het eerste kwart goed van start. Binnen vijf minuten stond het 0-1 via een door Stijn Draaijer benutte strafcorner.

,,Daarna een fase waarin het allemaal wat minder goed liep. De thuisclub profiteerde met de 1-1", had Bunnik gezien.

In het tweede kwart hadden Stijn Draaijer en Luuk Dommershuijzen (op archieffoto) de score omhoog moeten tillen. Pas in het derde kwart werd het 1-2 door een velddoelpunt van Stijn Draaijer.

,,In de slotfase missen we dotten van kansen. En de 1-3 van Stijn kwam als geroepen. De drie punten worden gekoesterd. Ede ontvangt zondag koploper Leiden. Een ploeg die weet wat hockeyen is. Ede moet proberen de competitie weer spannend te maken. Maar ik weet zeker dat de toeschouwers een mooie wedstrijd gaan zien", sluit Bunnik af.

De topwedstrijd tegen Leiden begint om 14.45 uur op sportpark De Bosrand.