Afbeelding
Malkander Ede

Twintig organisaties tekenen voor betere ondersteuning mantelzorgers

11 november 2019 om 06:13 Zorg

EDE Ruim twintig organisaties uit Ede zijn gestart met het tweejarige programma 'In Voor mantelzorg – thuis'. Het project is bedoeld om mantelzorgers van mensen die nog zelfstandig wonen te ondersteunen. ,,Als we mantelzorgers samen sneller herkennen en wijzen op de mogelijkheden voor hen, blijven ze beter in balans. Daar staat deze samenwerking voor", vertelt projectleider Jan Jong van Malkander.

,,We horen regelmatig van mantelzorgers hoe helpend een passend advies is of hoe prettig het meedenken door een zorgmedewerker wordt ervaren. In Ede doen veel vrijwilligers en professionals hun best voor mantelzorgers. Met het programma In voor mantelzorg willen we naar boven halen wat helpt voor mensen die zorgen voor hun naaste", licht Jong toe. ,,Die helpende elementen gaan we praktisch toepassen in het dagelijks werk van vele professionals en vrijwilligers, waarmee mantelzorgers in balans blijven."

LANDELIJK 'In voor mantelzorg' is een programma dat Movisie en Vilans uitvoeren in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) . Ede is één van de elf 'lokale lerende praktijken' in Nederland, die voor dit programma zijn geselecteerd. Doel is het realiseren van een betere ondersteuning van en samenwerking met mantelzorgers. Malkander vormt samen met Icare, Senior Service, MEE-Veluwe en Verian de kerngroep, die het samenwerkingsproces in Ede vorm geven. ,,Doordat dit programma landelijk draait, wordt kennis vanuit heel Nederland verzameld en gebundeld. Ook vanuit Ede, zodat zoveel mogelijk ervaring effectief ingezet kan worden om mantelzorgers in balans te houden", vertelt Karin van Breukelen, manager bij Senior Service.

Op 10 november is het de Landelijke dag van de mantelzorg. Vanuit diverse kerken en zorgorganisaties wordt hier aandacht aan gegeven door mantelzorgers in het zonnetje te zetten.

Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie