Afbeelding
Ted Walker

Waterprobleem in groot deel Ede na leidingbreuk

11 november 2019 om 15:40 Overig

EDE Bij het gebied rond de Keesomstraat in Ede is maandagmiddag een leidingbreuk ontstaan. Hierdoor is in een groot deel van Ede en ook in Bennekom en Lunteren, sprake van minder of geen waterdruk. Het is onduidelijk hoeveel huishoudens last van de storing hebben. De verwachting was vanmiddag dat dit tot 18.15 uur duurt. Maar rond 17.20 uur was de breuk nog niet gedicht en de geschatte eindtijd is inmiddels opgeschoven naar 19.15 uur. 

De eerste meldingen van overlast kwamen rond 15.15 uur. De breuk heeft ook bij minstens één bedrijf aan de Keesomstraat voor wateroverlast gezorgd. Ook staan delen van straten onder water, onder meer een deel van de grote kruising bij het ziekenhuis blank. Dit zorgt voor verkeersopstoppingen. Verkeer vanaf de A12 ondervindt veel hinder om Ede binnen te komen en ook op andere wegen ontstaan verkeersopstoppingen.

(De tekst gaat onder de video verder)

Bron video: Ted Walker

Woningcorporatie Woonstede krijgt veel telefoontjes over de gesprongen waterleiding, maar meldt in een bericht op Facebook dat mensen hierover niet hoeven te bellen naar Woonstede. Vitens heeft klanten een mail gestuurd dat er een storing is en dat er sprake kan zijn van lagere waterdruk en/of bruin water. Klanten krijgen het advies te kijken op www.waterstoring.nl voor meer informatie.

Vitens is op dit moment ter plaatse voor reparatiewerkzaamheden. Het is onduidelijk hoe de breuk ontstaan is.

(De tekst gaat onder de video verder)

Bron video: Ted Walker

Last van lage waterdruk, geen water of bruin water? Kijk hier voor tips wat je kunt doen.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie