Afbeelding
Ted Walker

Breuk in waterleiding Ede pas dinsdag hersteld

11 november 2019 om 19:13 Overig

EDE De breuk in de waterleiding vanmiddag ontstond bij de Keesomstraat is pas morgen aan het eind van de middag gerepareerd. Dat meldt Vitens op de website waterstoring.nl. Ook de Keesomstraat blijft voorlopig dicht. Inmiddels zijn bij de meeste huishoudens de problemen wel voorbij. Iedereen zou weer water moeten hebben, al kan er nog sprake zijn van een lagere waterdruk en/of bruin water.

De waterleidingbreuk ontstond maandag halverwege de middag. En dat had grote gevolgen. Wegen kwamen onder water te staan, zeker een naastgelegen bedrijf had binnen waterschade en veel huishoudens in Ede, Bennekom en Lunteren hadden te maken met geen water, lage waterdruk of bruin water.

(De tekst gaat onder de video verder)

Bron video: Ted Walker

Ook het verkeer had te maken met overlast. Omdat de Keesomstraat voor een deel afgesloten was en deze en omliggende straten ook blank stonden, liep het verkeer op diverse wegen helemaal vast. Verkeer vanaf de A12 ondervindt veel hinder om Ede binnen te komen en ook op andere wegen ontstaan verkeersopstoppingen.

(De tekst gaat onder de video verder)

Bron video: Ted Walker

De eerste meldingen kwamen rond 15.15 uur binnen en meteen schaalde Vitens groot in en werd de reparatie in gang gezet. Aanvankelijk werd 18.15 uur als eindtijd gegeven, maar eind van de middag was dat al opgeschoven naar 19.15 uur. En vanavond werd die tijd dus weer aangepast, nu naar dinsdag 16.30 uur.

BRUIN WATER Vanmiddag ontvingen klanten van Vitens al een mail en ook vanavond werd een mail rondgestuurd naar Vitens-klanten. ,,Het lek in de waterleiding aan de Keesomstraat in Ede is dichtgezet en het water wordt momenteel omgeleid.'' Daardoor moet iedereen weer water hebben, maar daarbij kan nog wel sprake zijn van lagere waterdruk en/of bruin water. Vitens: ,,De reparatiewerkzaamheden zijn nog in volle gang. Hierdoor zal de waterdruk mogelijk nog enige tijd wat lager zijn. Bovendien kan het zijn dat u last heeft van bruin water. Bruin water ziet er niet fris uit, maar is niet schadelijk voor uw gezondheid.''

Hoeveel huishoudens last hebben gehad van de waterleidingbreuk en hoe de breuk kon ontstaan, is nog niet bekend.

Afbeelding
Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie