Koor Onbeperkt Talent
Koor Onbeperkt Talent Nicola Richards

Gedenken 75 jaar vrijheid: concert Onbeperkt Talent en In Between

12 november 2019 om 19:19 Muziek Deel je nieuws

Op zaterdag 16 november zingen de Edese koren In Between en Onbeperkt Talent in de kerk aan de Ganzenweide in Ede. Een gezamenlijk concert, met Nederlands repertoire. Beide koren zingen apart, en ook enkele stukken gezamenlijk. Een feestelijke avond, die begint om 19.30 uur. (Kaartjes bij leden en aan de kerk te koop, € 10).

Onbeperkt Talent zal op die avond, in het kader van 75 Vrijheid, ook aandacht aan dit onderwerp besteden. Een onderwerp dat ons na aan het hart ligt.

Zoals misschien niet iedereen weet, werd in de Tweede Wereldoorlog mensen met een handicap als ‘’niet-wenselijk’ gezien, en hebben ook zij – vooral in Duitsland, maar ook daarbuiten– enorm geleden onder de uitvoering van de zienswijzen hierop. De verschrikkingen (gedwongen sterilisatie, internering, gevangenschap, de dood) strekte zich ook uit tot deze groep mensen.

Onbeperkt Talent is een koor waarin mensen met en zonder beperking samen zingen, en enorm veel plezier beleven met elkaar juist door het samen muziek maken. Niet wat je niet kan, maar juist wat je wel kan en wat alle leden verbindt, is op dat moment belangrijk: samen zingen, toewerken naar een concert. We mogen er allemaal zijn, met ieder onze eigen kwaliteiten. ‘’Alles doet er toe’’ (van Herman van Veen, het lied waar we het concert mee beginnen), of in dit geval beter: iedereen doet er toe.

Het onderwerp 75 jaar vrijheid zien we in verschillende liederen terug tijdens het concert. Uit de musical ‘’Soldaat van Oranje’’ zingen we het lied ‘’Als wij niets doen’’.  Het vraagt niet weg te kijken bij onrecht. 

‘’Nooit meer een morgen’’  van Marco Borsato -  in het kader van zijn ambassadeurschap voor War Child, gezongen met rapper Ali B, vraagt ons te realiseren dat er teveel kinderen door oorlogsgeweld getroffen zijn, toen en nu. 

‘’Mag ik dan bij jou’’ van Claudia de Breij, vertelt ons dat we  allemaal een plek nodig hebben om veilig te zijn, bij mensen die van ons houden. 

Met dit concert hopen we – naast een gezellige muzikale avond - een bijdrage te leveren aan een betere wereld. Ons koor leeft dit zelf ook: iedereen mag er zijn, we kijken naar elkaar om, dat heeft ieder mens toch nodig in deze wereld!

Kom zaterdag naar ons luisteren, zing mee, en voel de verbondenheid die zingen geeft.

Welkom!!

Door: Olga van der Zanden, voorzitter koor Onbeperkt Talent.

 

 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie