Afbeelding
Ted Walker

Bestuurder richt ravage aan in Ede en slaat op de vlucht

13 november 2019 om 01:25 Misdaad

EDE Een tot nu toe onbekende bestuurder van een personenauto heeft dinsdagavond met zijn auto een ravage aangericht in Ede. Na de dollemansrit ging de man er te voet van door, zijn hevig beschadigde auto achterlatend op de weg. De politie ging meteen met veel eenheden op zoek naar de verdachte. 

De eerste melding waarbij de auto betrokken was, kwam vanaf de Jan Th. Tooroplaan in Ede. Daar reed de bestuurder een lantaarnpaal omver. Komende vanuit de richting van het station verloor de man de macht over het stuur. Net voor de Derk Wiggerstraat raakte hij aan de overkant van de weg een lantaarnpaal. Vervolgens draaide de auto door, om tussen twee bomen, in een parkeervak tot stilstand te komen.

ERVANDOOR Volgens omstanders stapte de man in eerste instantie uit. Toen hij aanstalten maakte om weer in te stappen probeerden die omstanders hem te overtuigen dat hij ter plaatse moest blijven, maar daar had hij geen oren naar. Hij stapte in zijn auto met uitgeklapte (zij)aibags, en reed met een 'noodvaart', zo werd de snelheid door getuigen omschreven, weg in de richting van de Klinkenbergerweg.  Zowel de brandweer als de ambulancedienst werd aangestuurd om hulp te verlenen bij het ongeval, maar eenmaal ter plaatse bleek de bestuurder er dus al met zijn auto vandoor te zijn gegaan.

RAADHUISSTRAAT De rit eindigde uiteindelijk op de Raadhuisstraat in Ede. Daar reed de man over de rotonde met de Molenstraat in de richting van de N224. Maar ook daar had hij zijn voertuig niet onder controle. Hij raakte van de weg, ramde een reclamezuil, kwam op de rijstrook voor tegenliggers terecht, slipte van de ene berm naar de andere en kwam uiteindelijk op de rijbaan, met de neus van de auto tegen de richting in, tot stilstand. 

BESTUURDER WEG Agenten die onderweg waren naar de aanrijding op de Jan Th. Tooroplaan zagen de auto rijden toen hij vanaf de Emmalaan linksaf de Klinkenbergerweg op reed. Zij keerden snel, maar hun auto was niet opgewassen tegen de snelheid van de vluchtende bolide die ook nog eens een voorsprong had. Toen zij op de Raadhuisstraat bij de gecrashte auto kwamen, verwachtten zij een zwaargewonde bestuurder. Maar dichterbij gekomen bleek de bestuurder niet meer in het voertuig te zitten.

Daarop zette de politie met veel eenheden een zoekactie op in de buurt. Of die actie iets opleverde is nog niet bekend. Het zwaar beschadigde voertuig werd afgevoerd. Medewerkers van de gemeente kwamen ter plaatse om de weg weer zo snel mogelijk begaanbaar te maken. 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie