Ds. Albert Vlietstra.
Ds. Albert Vlietstra. Archief BDUmedia

Ds. Vlietstra uit Harskamp stapt uit hoofdbestuur SGP

13 november 2019 om 08:35 Politiek

HARSKAMP Ds. Albert Vlietstra uit Harskamp is uit het hoofdbestuur van de SGP gestapt. In een bericht in het Nederlands Dagblad staat dat de reden 'onvrede over het aftreden van SGP-voorzitter Peter Zevenbergen' is. Vlietstra maakte zijn stap samen zijn met voormalig partijsecretaris Peter den Boef bekend. 

Zevenbergen trad af, omdat ter discussie stond dat hij wachtgeld ontving, terwijl hij ook een andere betaalde functie vervult. Volgens het hoofdbestuur trekken de gebeurtenissen ,,een zware wissel op de partij en op Zevenbergen zelf, zijn gezin en gezondheid. Mede hierom heeft hij in overleg met het hoofdbestuur besloten zijn functie als partijvoorzitter neer te leggen''. 

Ds. Vlietstra wil niet inhoudelijk reageren. Hij verwijst naar Den Boef als woordvoerder over deze zaak. Volgens een persbericht van beiden wekt het hoofdbestuur van de partij, bij monde van vice-voorzitter, tegenwoordig algemeen voorzitter ds. G.W.S. Mulder, de indruk dat Zevenbergen zelf besloot op te stappen. ,,Dat is feitelijk onjuist. Het hoofdbestuur dwong Zevenbergen (zonder nog met hem in gesprek te willen) op te stappen middels daartoe genomen besluiten. Goedschiks of kwaadschiks. Zevenbergen had de twijfelachtige eer om zelf 'goedschiks' weg te gaan. Het initiatief ging uit van een deel van het hoofdbestuur.''

Verder stelt het persbericht dat er meer speelt ,,dan de 'kwestie Zevenbergen'. De SGP heeft last van een breder en dieper liggend moreel probleem''. 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie