Afbeelding
Aart Aalbers

Station Veenendaal-De Klomp krijgt er een busperron bij

13 november 2019 om 16:48 Verkeer en vervoer

DE KLOMP Vanwege de voorgenomen uitbreiding van het aantal busritten op Veenendaal-De Klomp, krijgt het busstation er een extra busperron bij waarbij twee bussen kunnen halteren. De voorbereidende werkzaamheden hiervoor zijn gestart op 11 november. Verwachting is dat de klus begin december is geklaard, voordat de nieuwe dienstregeling op 15 december ingaat, laat Provincie Utrecht weten.

Op 29 en 30 november is het busstation niet bereikbaar voor bussen. Voor het overige geven de werkzaamheden weinig hinder voor het busverkeer en de passagiers.

Tot en met vrijdag 29 november bestaan de werkzaamheden uit het opbreken van de bestrating, grond- en rioleringswerkzaamheden en het weer aanbrengen van de onderste lagen asfalt waarbij de P&R bereikbaar blijft. Ook de bussen blijven halteren op het busstation, alleen de opstelplek voor bussen wordt tijdelijk verplaatst naar de Stationsweg 4, De Klomp.

AFSLUITING Vanaf vrijdagavond 29 november, 20:00 uur tot zaterdagavond 30 november, 23:59 uur is het busstation niet bereikbaar voor bussen. Passagiers kunnen in- en uitstappen bij de tijdelijke halte aan de Stationsweg 4, De Klomp. De P&R blijft wel bereikbaar. Er komen informatieborden om de maatregelen aan te geven en verkeersregelaars begeleiden het verkeer en de passagiers. De afsluiting is nodig om te kunnen frezen en asfaltdeklagen te kunnen aanbrengen.

Bij alle wegwerkzaamheden kunnen onvoorziene omstandigheden roet in het eten gooien waardoor het werk moet worden uitgesteld naar een later moment. Bijvoorbeeld als de buitentemperatuur lager is dan voorzien of als het lange tijd hard achter elkaar regent. Asfalteren is dan niet verstandig omdat de kwaliteit van het resultaat onvoldoende zal zijn.

Er is een nieuwe dienstregeling in de maak waarin extra ritten zijn opgenomen voor de buslijnen 80 (Amersfoort-Woudenberg-Veenendaal-De Klomp) en de nieuwe lijn 87 (Veenendaal-Veenendaal De Klomp). Vanwege deze uitbreiding zijn de huidige twee halteperrons niet meer toereikend. Ook is er extra opstelruimte nodig (wachtplaats) voor startende en eindigende ritten.

Op de hoogte blijven van alle werkzaamheden aan Utrechtse provinciale wegen? Volg @werkaandewegutr dan op Twitter.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie