Positieve invloed muziek zichtbaar in video Opella

15 november 2019 om 09:02 Zorg Deel je nieuws

Het is de Week van de Vaktherapie en de muziektherapeuten van zorgdienstverlener Opella geven met een nieuwe video een inkijkje in hun werk. Ook laten zij zien hoe mensen zelf hun voordeel kunnen doen met muziek in het leven van alledag. Uit onderzoek blijkt dat de inzet van muziek een positieve invloed heeft op het welzijn van verpleeghuisbewoners. Ook thuiswonende ouderen kunnen de positieve kanten van muziek benutten.

Opella maakt steeds meer gebruik van de mogelijkheden van muziek. Er zijn meer muziektherapeuten aangenomen. Zij behandelen niet alleen bewoners van verpleeghuizen, maar leggen ook aan naasten en zorgprofessionals uit wat muziek voor iemand kan doen. Deze video gaat daarbij helpen. De opnames zijn grotendeels door de muziektherapeuten zelf gemaakt. Zo kan muziek worden ingezet als iemand zich niet prettig voelt, bijvoorbeeld bij slapeloosheid, somberheid, angst of pijn. Maar ook bij het wakker worden, de persoonlijke verzorging, bij rouwverwerking of om met iemand in contact te komen.

Kwaliteit verpleeg(huis)zorg

Meer gebruik maken van de mogelijkheden van muziek maakt onderdeel uit van het kwaliteitsplan van Opella voor de verpleeghuizen. De kwaliteit van de verpleeghuiszorg van Opella is goed. De huidige arbeidsmarkt vraagt om een radicale aanpak. De Nederlandse overheid stelt van 2019 tot en met 2021 extra financiële middelen beschikbaar voor (vooral) meer personeel in de verpleeghuizen. Het kwaliteitsplan van Opella richt zich in hoofdlijn op meer en beter opleiden, inzetten van ander personeel en het ondersteunen van bewoners en naasten in de verpleeghuizen. De focus op de inzet van muziek is deel van de brede, samenhangende aanpak om de kwaliteit van verpleeg(huis)zorg goed te houden.

Meer informatie over de vaktherapie van Opella voor zelfstandig wonende ouderen, revalidanten en verpleeghuisbewoners vindt u op www.opella.nl/behandeling-en-therapie.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie