Afbeelding
Ted Walker.nl/WH

Boeren verzamelen zich in Ede vanwege lezing

15 november 2019 om 20:01 Maatschappelijk

EDE Enkele tientallen boeren hebben zich vrijdagavond verzameld bij De Fietser aan de Akulaan in Ede. Daar vindt een lezing plaats over plantaardig activisme waarbij onder anderen earthling Ed Winters en partijleider van Partij voor de Dieren Esther Ouwehand aanwezig zijn.

De boeren, die onder meer uit Wekerom komen maar ook uit Scheveningen en Cuijk, zijn met onder meer trekkers naar Ede gekomen om een tegengeluid te laten horen. Ze geven aan hun stem te willen laten horen, maar willen het wel netjes houden. Ze wilden aanvankelijk naar binnen, maar dat mocht niet. Buiten is de sfeer gemoedelijk met onder meer broodjes beenham. Toezicht van de gemeente Ede is aanwezig om de orde te bewaren, maar hun inzet is niet nodig.

Ed Winters is een Britse dierenrechtenactivist, filmmaker en docent. Hij heeft een grote aanwezigheid op sociale media op platforms zoals YouTube en Instagram, waar hij de gebruikersnaam Earthling Ed gebruikt (bron: Wikipedia). Esther Ouwehand is fractievoorzitter voor Partij voor de Dieren in de Tweede Kamer.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie