Henry Zegers

DTS Ede doet haar plicht

16 november 2019 om 16:37 Voetbal

EDE DTS Ede heeft zich moeiteloos geplaatst voor de volgende bekerronde. In Groesbeek werd zondagderdeklasser Rood Wit met 3-7 verslagen.

,,Wij hebben onze plicht gedaan'', luidde de eerste reactie van Jeroen Spies. Al in de eerste minuut maakten wij via Anouar Tmim de 0-1. Binnen vijfentwintig minuten was het 0-3 (Frank Hol en Bram Holtman). Bij de rust was het 1-5.'' Jurriën van der Horst en Hol maakten die doelpunten.

In het tweede bedrijf scoorde DTS Ede nog twee keer (Holtman en Hol). Net als de thuisclub. Daardoor werd het 3-7. ,,Natuurlijk mag je er nooit drie tegen krijgen. En bij ons hadden een paar spelers er wel vijf kunnen maken. Maar laten we daar verder geen woorden aan vuil maken'', vond de trainer.

Die had voor deze wedstrijd niet alles op zijn kop gegooid. ,,Daan Rijsemus keept de bekerwedstrijden. Dat is afgesproken, ongeacht de tegenstander. En we speelden met drie 'tienen', Anouar Tmim, Jurriën van der Horst en Mo Laukili, die voor het eerst dit seizoen weer in de basis begon. Ik weet niet of wij dit experiment nog een keer gaan herhalen.'' De talentvolle Geert de Jong speelde de gehele tweede helft.

,,ik hoop wel dat wij de volgende ronde een wat beter tegenstander krijgen. Hier hebben beide teams niets aan. Die wedstrijd staat voor 21 december op het programma. Wat mij betreft wordt die dan doordeweeks gespeeld. Dan hebben de jongens ook een zaterdagje rust'', besluit Jeroen Spies.