DTS Ede naar winst tegen Eldenia
DTS Ede naar winst tegen Eldenia DTS Ede

Dames DTS Ede verslaan Eldenia met ruime cijfers

16 november 2019 om 19:25 Voetbal Deel je nieuws

Eldenia was vandaag de te kloppen ploeg welke op de derde plaats in de ranglijst staan. De opdracht aan de dames van DTS was duidelijk, winnen en aansluiting zoeken met de koplopers. DTS begon zeer scherp en zetten veel druk op de verdediging van Eldenia. Eldenia moest direct achteruit en kon na 7 minuten al de eerste tegentreffer incasseren. Joelle de Bondt werd mooi door het hart van de verdediging vrijgespeeld en stifte de bal knap over de uitgelopen keeper in het doel 0-1. In de vijftiende minuut kwam DTS op een gelukkige wijze zelfs op 0-2 door een schot van Carolien Filippo waarbij de keeper flink in de fout ging. DTS Ede speelde de eerste 25 minuten op een hoog niveau en liet Eldenia tot dan kansloos. Hierna viel DTS terug en ging mee in het spel van Eldenia en kwam hierdoor soms in de problemen. Eldenia kreeg kansen maar Renate Verhoeven hield op bekwame wijze haar doel schoon.

Na rust ging het spel eigenlijk verder zoals de eerste helft werd afgesloten en Eldenia rook haar kansen om via snelle omschakelingen en balverlies van DTS voor het doel te komen. Dit lukte dan ook in de 52ste minuut. Na balverlies kwam Eldenia er via de linker zijde razend snel uit en de voorzet werd netjes afgerond door de spits van Eldenia. DTS moest zich herpakken om de controle weer over te nemen. In de 67ste minuut kreeg DTS een vrijetrap na een handsbal iets buiten de hoek van het strafschopgebied. Carolien krulde de bal op een schitterende manier in de verre bovenhoek boven de kansloze keeper 1-3.

DTS Ede was met dit doelpunt direct weer bij de les en ging weer goed voetballen. Eldenia kon het goede positiespel niet meer belopen en het was DTS die via doelpunten van Dominique van Wensveen, Yvette Derks (prachtig vrijgespeeld door Sofie Houba) en een penalty van Gera op den Kelder (na een overtreding op Kirsten Koopmans) de wedstrijd met een verdiende 1-6 overwinning afsloot. Door deze winst en het verlies van Ter Leede (nr.2) is DTS Ede nu naar de 3de plaats in de ranglijst gestegen.

Volgende week zaterdag speelt DTS Ede een uitwedstrijd in Wijchen tegen Woezik (17:00 uur).