Afbeelding
Ted Walker

HV Reehorst blijft aan goede kant score

17 november 2019 om 09:35 Overig

EDE HV Reehorst heeft de uitwedstrijd bij B&B Healthcare/WHC-Hercules 2 met 25-30 gewonnen.

Eip Janssen

Daarmee zetten de Ede handballers de vorige week (winst op Ha-STU) voort. HV Reehorst klimt naar de zesde plaats. De achterstand op koploper Unitas is vijf verliespunten.

In Den Haag werd bij het WHC-Hercules 2 vanaf de start gedisciplineerd en goed gehandbald. ,,Toch was het als wedstrijd wat minder dan vorige week. Dat kwam ook door het hoge tempo wat beide ploegen hanteerden. Dat gaat een doelpoging nog weleens mis. In de eerste helft ging het ook vrijwel gelijk op. Tot 9-8 was de thuisclub aan de betere kant van de score. Maar wij gingen met een 14-15 voorsprong rusten", keek HV Reehorst coach Sander Barents terug.

De geroutineerde coach gaf zijn ploeg in de tweede helft mee wat meer gedoseerd het tempo te bepalen. ,,Dat pakte goed uit. Waar WHC-Hercules 2 bleef doorstomen namen wij af en toe wat gas terug. Dat leverde resultaat op. Van 14-15 liep HV Reehorst uit naar 14-19. Die vijf punten voorsprong werd nog een keer bij 20-23 kleiner. De reden? Een tijdstraf bij ons, waardoor de thuisclub drie keer achter elkaar wist te scoren."

In de slotfase bleef HV Reehorst koel en zette een mooie maar ook broodnodige 35-30 eindstand op het bord.

,,Ik hoop dat wij nu een serie neerzetten. Vorig seizoen wist mijn ploeg ook acht keer achter elkaar te winnen. In deze tweede divisie zijn de verschillen, zeker in de lange middenmoot klein. Iedereen kan daarbij van iedereen winnen. Volgende week naar UGHV (Ulft) een ploeg die gelijk met ons staat. Daar moeten we toeslaan", besluit Barents.     

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie