Afbeelding
Theo Beumer

DVO kan TOP lang bijhouden

17 november 2019 om 10:28 Voetbal

BENNEKOM Tot een dikke tien minuten voor het einde wist DVO/Accountor topploeg TOP/SolarCompleet bij te houden. Maar uiteindelijk won de ploeg uit Sassenheim toch met ruime cijfers: 29-22.

,,In de laatste fase maakten wij teveel fouten. Zowel persoonlijk als in het samenspel. Wij lieten het ook een beetje lopen. Zonde, ook gezien het doelsaldo. Ik denk dat drie, vier doelpunten verschil een betere afspiegeling van de wedstrijd was geweest'', vond Richard van Vloten.

De trainer zag een bizarre eerste helft, die met 16-15 eindigde. ,,Na een gelijkopgaand begin, kwamen wij met 11-7 achter. De ploeg toonde veerkracht. Daardoor was halverwege het verschil maar één.'' Van Vloten had in de beginfase al een vakwissel moeten toepassen, omdat TOP zich aan DVO had aangepast. Uiteindelijk was het de opzet Adriënne van Ofwegen tegenover Celeste Split te krijgen.

In het tweede bedrijf bleef het verschil lang één: 19-18. ,,Wij kwamen ook moeilijker tot pogingen. Dat waren er voor de rust 50, daarna 34. Normaal gesproken moeten dat er minimaal 100 zijn. TOP kwam daar overigens ook net aan. Uiteindelijk zijn het de details die zo'n wedstrijd beslissen. Daarnaast vond ik dat het arbitrale duo wel in voordeel van een topclub floot.''

,,Uiteindelijk ben ik wel teleurgesteld. Er had meer ingezeten. We hebben ook aangetoond dat het verschil met de top kleiner is geworden. Een teken dat wij progressie maken. Zaak is nu de volgende stap te zetten'', laat Van Vloten weten.

Zaterdag in eigen hal is er een nieuwe test tegen een topploeg, als LDODK op bezoek komt. ,,Wij hebben de laatste jaren wisselende resultaten tegen hen gespeeld. Feit is dat wij in Bennekom het elke ploeg lastig kunnen maken'', besluit Richard van Vloten.

Gertjan Meerkerk 6, Koen van Roekel en Chris van Haren 5, Robbe de Wit (op archief foto) 3, Daniëlle Boadi 2 en Reneé van Ginkel 1.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie