Afbeelding
Kimberley Bos

Mailen met Kimberley (slot): 'Nu ga ik eerst even bijkomen'

27 februari 2018 om 12:10 lokaal Blog topsporter Kimberley Bos

EDE Voor het eerst in de geschiedenis had Nederland een skeletonster op de Olympische Spelen. En die Olympiër komt nog uit Ede ook. Kimberley Bos blogde en vlogde de afgelopen maanden al voor Ede Stad.nl en mailde vanuit Zuid-Korea al met de redactie van Ede Stad. Dinsdag kwam ze thuis en vandaag verschijnt het laatste deel van de mailwisseling. 

Kimberley Bos uit Ede, achtste op de Olympische Spelen. Klinkt goed toch? Hoe gaat het met je en hoe kijk je nu terug op dat hele Olympische circus?

Met mij gaat het goed. Ik ben zeer tevreden met mijn prestatie. Het was heel leuk om met alle sporten bij elkaar te zitten. Zo kon ik na mijn wedstrijd nog bij diverse andere sporten kijken. Dat was echt heel leuk om te doen. Echt gaaf om onderdeel te zijn van zo'n groot evenement. 

Je bent werkelijk overal te zien en te horen geweest, Nederland kon niet om je heen. Wat was de mooiste media-ervaring die je de afgelopen dagen hebt gehad?

De mooiste media ervaring, dat vind ik een lastige. Ik vond het erg leuk om in Studio Sportwinter (NOS) te zijn na mijn wedstrijd. Ik denk dat ik dat wel het mooiste vond, want dat is toch wel het Sport Journaal als je het mij vraagt. Het was heel gek, want je zit altijd naar andere te kijken die in de NOS-studio te gast zijn en nu zat ik er gewoon zelf! 

Ben je nog bij andere wedstrijden gaan kijken?

Ja, uiteraard ben ik regelmatig bij het schaatsen en het shorttrack geweest. Maar ik heb bijvoorbeeld ook de Big Air van Cheryl Maas gezien, de ijshockey finale van de dames (CAN-USA) en ik ben bij Michelle Dekker gaan kijken op de parallel-slalom. 

Heb je genoeg van Zuid-Korea gezien, of moet je er nodig nog een keer op vakantie?

Ik zou graag nog een keer terug gaan naar Zuid-Korea. Ik heb wel wat dingen kunnen bekijken in de periode dat ik daar was. Maar ik zou graag nog een keer terug komen, want er zijn ook nog heel veel dingen die ik niet gezien heb. 

De afgelopen jaren heb je, veelal op eigen kracht, heel veel zelf moeten regelen. Ook de financiering van veel zaken. Zorgt deze Olympische prestatie ervoor dat je meer ruimte krijgt om je te focussen op je sport?

Op deze vraag heb ik nog geen antwoord helaas, dat moet de komende tijd gaan blijken of dat heeft geholpen inderdaad. 

Wat is je nieuwe doel?

Wat is mijn nieuwe doel. Dat heb ik nog niet zo concreet geformuleerd, maar ik zou graag naar Beijing gaan om mijn prestatie op de Olympische Spelen 2022 te verbeteren. 

En nu? Begint nu je vakantie, of ga je je focussen op iets anders?

Nu ga ik eerst even lekker bijkomen en inderdaad eind maart op vakantie, voordat ik weer begin met trainen. Maar hoe dat er precies uit gaat zien dat weet ik nog niet. 

Dit was de laatste aflevering in de serie 'Mailen met Kimberley' 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie