Afbeelding
Glas in lood

Gekleurd antiek in een modern huis

18 november 2019 om 12:25 Zakelijk

Je kent het wel: van die prachtige oude huizen of kerken met gekleurd glas: glas in lood. Het bestaat uit verschillende stukken glas die verwerkt zijn in loodlijsten. Het is tegenwoordig razend populair om dit antieke glas te verwerken in je eigen, moderne huis. Het geeft nét dat beetje extra sfeer en wanneer de zon er op schijnt geeft dit een prachtig effect. Er zijn veel verschillende soorten glas in lood verkrijgbaar om te verwerken in je moderne huis.

Soorten glas in lood
Bij glas in lood denken de meesten waarschijnlijk meteen aan decoratie voor het raam of aan grote ramen met de mooiste afbeeldingen die je meestal in een kerk tegenkomt. Echter zijn er nog veel meer soorten glas in lood. Natuurlijk heb je dit glas voor het raam, maar tegenwoordig is het ook erg populair om het te verwerken in een deur. Dit geeft extra sfeer aan je moderne huis en het ziet er uiteraard prachtig uit.

Glas in lood kopen
Je kan op verschillende manieren komen aan glas in lood. Meestal is het wel verkrijgbaar online, maar je kan ook een kijkje nemen in een antiekwinkel. Je hebt een divers assortiment aan glas in lood, zoals glas in lood voor in ramen, maar ook als decoratie voor de deur. Ook zijn er veel verschillende patronen verkrijgbaar. Van simpele figuren tot de prachtigste afbeeldingen. Uit al deze verschillende ontwerpen kan je zelf een keuze maken wat jij het beste bij jouw huis vindt passen.

Glas in lood laten zetten
Als je een mooi stuk glas in lood gevonden hebt, wil je dit natuurlijk graag verwerken in je huis. Dit kan je uiteraard zelf doen, maar het is meestal verstandiger om een installatiebedrijf in te schakelen. Door een monteur in te schakelen, ben verzekerd van het beste resultaat en weet je zeker dat het glas netjes gezet wordt. Je wilt natuurlijk niet dat het glas per ongeluk beschadigd raakt of kapot gaat wanneer je dit zelf zet. Zodra het glas gezet is, kan je genieten van je nieuwe, glas in loden raam!

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie