Afbeelding
Astrant

Muren parkeergarage Pathé Ede opgefleurd met streetart

18 november 2019 om 14:55 Kunst

EDE De muren op de benedenverdieping van de parkeergarage bij de Pathé-bioscoop in Ede zijn versierd met kleurrijke streetart. Er is twee weekenden gewerkt aan de kunstwerken, die een initiatief van Astrant waren. Twee maanden geleden werd de eerste helft al geverfd, maar er was nog flink wat kaal beton om aan te pakken. 

,,Al zou je het niet denken, het is moeilijk om binnen Ede goede muren te vinden waar we talent aan kunnen koppelen om te schilderen", vertelt Xander van Soelen van Astrant.

FILM Afgelopen weekend lukte dit wel. Ruim twintig artiesten waren te gast om de beschikbare muren te voorzien van een afbeelding met het thema 'film'. Onder meer Davor Smoljan, Sytze Woudsma, Vincent William en Eddie Rutenfrans uit Ede waren gestrikt om te komen schilderen.

PROJECTEN Met deze laatste muren komt daarmee ook een einde aan alle streetartprojecten die Astrant in 2019 organiseert. In het voorjaar van 2020 komt er meer duidelijkheid over nieuwe mogelijkheden binnen de gemeente Ede.

GELDERSE BOKAAL Ook vindt op maandag 9 december de uitreiking van de Gelderse Bokaal plaats. Van Soelen is hiervoor genomineerd. 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie