PREMIUM ARTIKEL
Lokale journalistiek uit Ede

Roel Kuiper (CU): 'Meer een romantische dan een rationele jongen'

Uitderegio
Foto: Roel Kuiper
22 nov 2019, 19:00
Roel Kuiper: ,,Ik ben veel meer een romantische dan een rationele jongen, voor wie het gevoel altijd heel belangrijk is geweest.
Roel Kuiper: ,,Ik ben veel meer een romantische dan een rationele jongen, voor wie het gevoel altijd heel belangrijk is geweest."
BARNEVELD

Filosoof en hoogleraar Roel Kuiper (57) was van 2007 tot 2019 lid en van de Eerste Kamer, als fractievoorzitter van de ChristenUnie. Op 23 november neemt hij afscheid als senator. Sinds 2015 is hij rector en bestuursvoorzitter van de Theologische Universiteit Kampen van de Gereformeerde Kerken vrijgemaakt. Bovendien maakt de oud-Barnevelder deel uit van een leefgemeenschap in zijn woonplaats Amsterdam. In gesprek in De Goudreinet langs de A12.

We hebben met ons gezin van 1995 tot 2011 met veel plezier in Barneveld gewoond. Mijn vrouw Tjitske was hier drie perioden gemeenteraadslid", steekt hij van wal. Maar de hoofdstad bleef hem trekken, omdat hij hier tijdens zijn studie heeft gewoond en er zijn vrouw heeft ontmoet. ,,Wij houden van die stad. Daarom zijn we teruggegaan toen onze k..

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via: