Beyti (r) en Ebu Bekar in de showroom van Bcars.
Beyti (r) en Ebu Bekar in de showroom van Bcars. Ted Walker
Advertorial

Broers beginnen Bcars in Ede

20 november 2019 om 16:59 Zakelijk

EDE Het was al jarenlang een droom van twee broers die nu werkelijkheid is geworden. Beyti (28) en Ebu (23) Bekar zijn samen een autobedrijf begonnen; Bcars aan de Klaphekweg 16a in Ede. ,,We zijn hier zeker acht jaar voor aan het sparen geweest en nu leven we onze droom’’, zegt Beyti de dag nadat hun autobedrijf officieel van start ging.

Ted Walker

De broers werken beiden al jaren in de wereld van auto’s. Zo was Ebu bijvoorbeeld eerste monteur bij een dealer in Ede en werkte Beyti als verkoopmedewerker.

Gedurende die jaren zetten de mannen geld opzij om op een dag voor zichzelf te kunnen beginnen. ,,Daarin was een aantal zaken belangrijk voor ons’’, vertelt Beyti Bekar.

BELANG ,,Het eerste was dat we ons bedrijf in een keer goed neer wilden zetten. Daarmee bedoel ik dat we alle inventaris en bijvoorbeeld gereedschap nieuw wilden kunnen kopen. We besloten geen risico te willen lopen. De klant moet er vanuit kunnen gaan dat onze apparatuur goed is. Een tweede, niet minder belangrijk aspect is onze onafhankelijkheid. Ebu had al zijn monteurs diploma's, maar we wilden graag dat hij ook apk keurmeester zou worden. Bij veel autobedrijven worden zaken als bijvoorbeeld apk uitbesteed. Maar daardoor word je als bedrijf afhankelijk en ben je geen eigen baas meer over je werkprocessen. Dat wilden wij niet. De klant kan er vanuit gaan dat de auto alleen door ons onder handen genomen wordt en dat we dus niet zullen schuilen achter allemaal andere bedrijven als de auto bijvoorbeeld niet op het afgesproken tijdstip klaar staat.’’

OPHAALSERVICE Ook over het verlenen van service hebben de broers nagedacht. ,,Service is het bieden van mogelijkheden en flexibel zijn’’, vindt Beyti. ,,Eén van de mogelijkheden die ik nog niet eerder heb gehoord is dat we een auto thuis kunnen ophalen en aan het eind van de dag weer terugbrengen. Terwijl we met de auto van de klant naar onze garage rijden kunnen we die klant ook nog even bij het station afzetten of de klant, als hij in Ede werkt, even afzetten op zijn of haar werk. Uiteraard kunnen we hem of haar dan aan het eind van de dag ook weer even ophalen. Desgewenst behoort een leenauto natuurlijk ook tot de mogelijkheden.’’

COMPLEET EN ONAFHANKELIJK Naast het verzorgen van onderhoud en reparatie aan auto’s handelen de broers ook in de heilige koe. ,,We verkopen auto’s en kopen ook in’’, vertelt Beyti. ,,De prijs voor een auto ligt bij ons tot vijfduizend euro. Daarvoor krijgt de klant een auto die door ons is ingekocht en daarna helemaal nagekeken. We houden onze marges bewust laag om een zo gunstig mogelijke prijs aan de klant te kunnen bieden. Wat APK betreft zijn wij de goedkoopste in de regio. Voor een benzineauto betaalt de klant 24,95 euro en voor een dieselauto komt de prijs op 34,95 euro. Al met al zijn we een compleet en onafhankelijk autobedrijf en leven wij daarmee onze droom’’, zegt Beyti Bekar trots tot besluit.

Bcars Occasions, Klaphekweg 16a, 6713 HN Ede.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie