Afbeelding
Freek Wolff

Komt er een geboortebos in de gemeente Ede?

19 november 2019 om 14:20 Politiek

EDE Het is een eeuwenoude traditie: bij de geboorte een boom planten. Henk Righolt (GemeenteBelangen), Niek van den Brink (ChristenUnie) en Judith Klostermann (GroenLinks) willen deze traditie een nieuwe vorm geven. Het idee is een geboortebos in de gemeente Ede in te richten. Daartoe hebben zij via een motie, die door de raad werd ondersteund, het college verzocht te onderzoeken of dat geboortebos er kan komen en welke kosten dat met zich meebrengt. De raad wil over de uitkomst voor de perspectiefnota van 2020 worden geïnformeerd.

De initiatiefnemers stellen vast dat Ede een groene gemeente is met veel natuur en bossen en dat mensen stil staan bij bijzondere gebeurtenissen in hun leven of dat van dierbaren. ,,Bomen kunnen een positieve bijdrage leveren aan het milieu en woongenot. Het is bijzonder om een mooi moment als een nieuw leven van een mens te verbinden aan het planten van een boom."

De initiatiefnemers willen ouders, familie en vrienden de gelegenheid bieden een boom te kopen en aan te planten in een daarvoor bestemde omgeving. Belanghebbende organisaties zouden bij de inrichting van het geboortebos kunnen worden betrokken.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie