Afbeelding
Henny Jansen/BDU

Visie op dorpshuis en woningbouw Ederveen

19 november 2019 om 15:50 Nieuwbouw

EDERVEEN Een groep inwoners van Ederveen ontwikkelde een centrumvisie. Het plan is tot stand gekomen op initiatief van het bestuur van dorpshuis De Zicht in samenwerking met de Belangenvereniging Ederveen.

Samen hebben zij verschillende avonden georganiseerd voor het verenigingsleven, kerken en andere stakeholders. Met elkaar is nagedacht over de toekomst van het dorpscentrum. De vraag is: hoe kan dit worden verfraaid en hoe kunnen meer verschillende functies een plek krijgen om te komen tot een levendig centrum in Ederveen met een dorpshuis dat uitnodigt tot ontmoeting?

Namens het dorp hebben de initiatiefnemers het plan bij de gemeente ingediend met de vraag dit gezamenlijk verder op te pakken. Er zijn veel zaken die moeten worden uitgezocht en verkend. Denk bijvoorbeeld aan mogelijkheden voor woningbouw, (wijzigen van) het bestemmingsplan, het onder één dak brengen van functies en het slim combineren van gebruik van ruimtes. Er zijn gesprekken nodig met de eigenaar en investeerders. Tenslotte dient er een sluitende exploitatiebegroting en heldere governance-afspraken te komen. Het college heeft nu groen licht gegeven voor een haalbaarheidsstudie.

,,Het dorpshuis is lastig toegankelijk en de vloer is split-level. Dat is wat onhandig voor personen die slecht ter been zijn. De gymzaal die er achter ligt, is in verouderde staat. Daarom willen de Ederveners dat graag in kaart brengen, wat de mogelijkheden zijn", licht burgemeester René Verhulst toe. Hierbij wordt ook nagedacht over de functies die in het dorpshuis nodig zijn. ,,Wat zijn de mogelijkheden voor in de toekomst?"

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie