Foto uit archief.
Foto uit archief. Gemeente Ede

Mantelzorgers en ouderen uit logeren

19 november 2019 om 19:05 Zorg

EDE Ede is één van de tien pilotgemeenten die van het ministerie van VWS aan de slag kan met logeerzorg voor ouderen. De pilot biedt Ede een kans om het gebruik van respijtzorg (en meer specifiek: logeerzorg) te stimuleren en samen met de indienende partners Menzis en Vilente invulling te geven aan een (innovatief) aanbod. Respijtzorg moet nog beter aansluiten bij de wensen en behoeften van ouderen/cliënten en hun mantelzorgers.

,,Deze mensen hebben ook weleens een adempauze nodig, terwijl er nogal eens een soort schroom bestaat om een beroep te doen op deze steun. Om toe te geven dat het je teveel wordt. Want mantelzorgers zijn vaak erg bescheiden en gaan nogal eens door totdat ze bijna bij neervallen", licht burgemeester René Verhulst toe.

Hij verklaart dat de kosteloze, laagdrempelige logeerzorg kan gaan over de mantelzorger, de hulpbehoevende ouderen, of beide personen samen. Vanaf april 2020 kan de pilot in werking gaan. ,,Behalve de waardering die ze krijgen kun je hiermee iets extra's voor deze mensen doen."

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie