Afbeelding
Aber Media

Boeren en bouwers betuigen in Arnhem steun aan aangehouden Kootwijkerbroeker

20 november 2019 om 21:12 Overig

WEKEROM Meer dan honderd boeren en bouwers zijn woensdagavond vanuit Wekerom met trekkers, shovels en mobiele kranen onderweg naar het politiebureau in Arnhem. Ze vertrokken rond 18.30 uur en gaven daarmee gehoor aan de oproep van de Stichting Grond in Verzet om te demonstreren tegen de aanhouding van een man uit Kootwijkerbroek.

De Kootwijkerbroeker wordt verdacht van betrokkenheid bij het met de auto van de weg rijden van een motoragent tijdens het bouwprotest op woensdag 30 oktober in Den Haag. Hij is na het verhoor aan het einde van de middag vrijgelaten en de demonstranten zijn onderweg om hun steun aan hem te betuigen. Ook boeren en bouwers uit andere delen van het land hebben gehoor gegeven aan de oproep en zijn onderweg. In Arnhem is volgens een getuige veel politie op de been, met name rond het politiebureau aan de Beekstraat.  

Op donderdag 14 november werd ook al een man uit Kootwijkerbroek aangehouden. Hij zat in dezelfde auto als zijn plaatsgenoot die zich woensdag bij de politie moest melden. Na een dag verhoor liet de politie hem op 15 november gaan wegens gebrek aan bewijs. Dat de politie vervolgens een tweede Kootwijkerbroeker voor verhoor naar het bureau sommeerde, zette vorige week kwaad bloed bij de stichting Grond in Verzet. In de groepsapp meldde de stichting: ,,Ze gaan dus gewoon een rijtje af in de hoop wat te doen/vinden? Het moet gewoon klaar zijn. Ze proberen ons van alle kanten uit. Prima, dan kunnen ze antwoord krijgen ook.'' Aanvankelijk zou de demonstratieve tocht naar Arnhem niet doorgaan als de Kootwijkerbroeker niet in hechtenis zou worden genomen. Hoewel de man is vrijgelaten, is de steunbetuiging doorgegaan. 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie