Afbeelding
Archief BDUmedia/Marco De Swart

Eerste editie Santa Run in centrum Ede

21 november 2019 om 16:30 Evenementen

EDE In navolging van Bennekom wordt er dit jaar ook in Ede een Santa Run gehouden. Daarbij rennen of wandelen deelnemers, veelal in een kerstmannenpak, een parcours om zoveel mogelijk geld op te halen voor het goede doel: Netwerk Dien je Stad. De organisatie is in handen van de Rotary Ede.

De eerste Rotary Santa Run werd in 2008 gehouden in Gorinchem en daarna is in steeds meer dorpen en steden in het hele land het initiatief opgepikt. Eerder werd al bekend dat er ook in Bennekom een Santa Run gehouden wordt. En nu gaat dus ook Ede meedoen. De eerste Santa Run van Ede staat gepland voor zaterdag 21 december 2019. Die dag is in het centrum al het Lichtfestival, met om 16.30 uur ook een Lichtjesparade, en als afsluiting wordt de Santa Run gehouden.

De Santa Run Ede vindt plaats in het kader van het vernieuwde centrum van Ede. De start en de run is derhalve in het voetgangersgebied van het centrum. De start wordt gekenmerkt door het voor de eerste keer aansteken van de nieuwe (permanente) verlichting van de Oude Kerk.

Het rondje is 750 meter lang en je kunt het rondje vaker lopen. De route gaat via de Grotestraat en de Vendelstraat naar de Boogstraat. Inschrijven voor de Santa Run Ede kan via deze website.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie