Omslag van Tango van Bedrog
Omslag van Tango van Bedrog Haags Bureau

Oud-Edenaar schrijft Corporate Thriller 'Tango van Bedrog'

21 november 2019 om 17:20 Kunst Deel je nieuws

Ahold-veteraan schrijft corporate thriller

Den Haag, 18 november 2019 – Pieter de Nooij (1951 – Ede) heeft gisteren tijdens de drukbezochte boekpresentatie in Pulchri zijn debuut, de corporate thriller Tango van Bedrog gesigneerd.

Het Rotterdamse, wereldwijd opererende beveiligingsbedrijf SecuriGlobe wankelt onder enkele financiële schandalen. Wanneer een interne accountant in Argentinië een paar merkwaardige transacties natrekt, verdwijnt ze spoorloos in de woestijn. Hans van der Woude wordt gevraagd om op onderzoek uit te gaan. Met een vage hoop op promotie reist hij zijn collega achterna, blij dat hij even aan zijn huwelijkse sleur kan ontsnappen.

In Buenos Aires krijgt Van der Woude te maken met verschillende partijen die als condors boven het dochterbedrijf SecuriSur cirkelen. Ze blijken daarbij nog een aantal openstaande rekeningen uit de tijd van de ‘vuile oorlog’ te willen vereffenen. Welke rol kan hij in dit schimmige spel spelen, en wat maakt SecuriSur daarin zo belangrijk?

Omkoping, chantage, corruptie, moord en vergelding voor een dertig jaar oude kinderroof volgen. De verhaallijnen uit heden en verleden lijken elkaar nooit te gaan raken, tot de onthutsende ontknoping volgt.

Het verhaal van Tango van Bedrog is niet alleen ingebed in de lokale, zakelijke gewoontes van Argentinië, maar ook in de tragische historie van het land. De flashbacks van de hoofdpersonen - naar de jaren 1973-1984, de aanloop en de periode van de militaire dictatuur - geven deze adembenemende thriller een extra dimensie.

Tango van Bedrog is verkrijgbaar bij Frits Hardeman, Boek en Buro en Het Paard van Troje.

Pieter de Nooij tijdens presentatie
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie