Afbeelding
Job Oldegbers

D66 en PvdA: Edese winkels mogen open met kerst

22 november 2019 om 16:07 Politiek

EDE De Edese fracties van D66 en PvdA willen dat ondernemers zelf mogen bepalen of zij hun winkel open doen met de kerst. Dat is nu nog verboden op kerstavond of eerste kerstdag. D66 en PvdA dienen een initiatiefvoorstel in om dit meteen te kunnen regelen. Ze verwachten steun van de seculiere meerderheid in de Edese raad. Daarmee zouden deze regels al voor aankomende kerst geschrapt kunnen worden.

PvdA-fractievoorzitter Harry van Huijstee: ,,De PvdA vindt vooral het verplichte karakter van de sluiting achterhaald, als winkels met kerst open willen vindt de PvdA dat prima. Ondernemers en winkelend publiek kunnen heel goed zelf bepalen of ze open willen en of ze willen winkelen."

D66-fractievoorzitter Stephan Neijenhuis vindt dat het niet aan de gemeente is om te bepalen of een winkel open of dicht moet zijn. Neijenhuis: ,,Ondernemers kunnen een goede reden hebben om open te willen zijn met kerst. Bijvoorbeeld een bakker die een verse kerststol wil aanbieden. Of mensen die graag op de dag zelf het bestelde vlees voor de gourmet kunnen afhalen bij de slager. Wij vinden dat je dat als overheid niet moet verbieden. Dat moet je aan de ondernemers zelf overlaten."

De partijen hebben het voorstel ingediend voor de raadsvergadering van 12 december. ,,Zodat ondernemers met de aankomende kerst al de winkel kunnen openen", aldus de fracties.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie