Afbeelding
ANP Foto

100 kilometer per uur: 'We juichen de maatregel alleen maar toe'

22 november 2019 om 17:14 Verkeer en vervoer

EDE De ‘stikstof-storm’ is even gaan liggen nadat het kabinet op 13 november bekend maakte dat de maximumsnelheid op alle snelwegen beperkt zou worden tot 100-kilometer per uur. Op sociale media liepen de reacties meteen uiteen, veel mensen zouden immers bang zijn later thuis te komen. EdeStad.nl sprak met verschillende Edese taxibedrijven om te kijken hoe groot de impact van de maatregel nou echt is.

Job Oldegbers

,,We juichen de maatregel alleen maar toe”, vertelt Marijke van Duijn van Kleijer Taxi. ,,Laten we duidelijk zijn: met 130 kilometer per uur ben je niet sneller op je eindbestemming. Bovendien zorgt één snelheid voor meer duidelijkheid. Wat ons betreft kan er zelfs nog wel een schepje bovenop”, geeft ze aan. ,,Want hoe langer de maximumsnelheid 100 blijft, hoe beter het is. Dus doe maar tot 20.00 uur wat ons betreft.” 

Zit jij ook veel op de weg voor je werk en wil jij hierover je verhaal doen, laat het ons weten. Loop jij inkomsten mis door de snelheidsmaatregel, kun jij je werk minder goed doen, of heb je de overstap gemaakt naar reizen per trein? Meld je aan via ede.stad@bdu.nl.

Het taxibedrijf rijdt voornamelijk op Schiphol en de andere luchthavens. Wat Van Duijn betreft zit er wel een voorwaarde aan de verlaging: ,,Gooi dan wel altijd de derde rijstrook op de A12 open. Die is nu alleen in de spits open maar met een lagere snelheid moet deze altijd open kunnen.”

Benieuwd naar meer reacties op de nieuwe maatregel? Lees dan hier het volledige artikel als premiumverhaal.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie