1-1
1-1 Theo Beumer

Lunteren en Valleivogels in evenwicht

23 november 2019 om 19:20 Voetbal

LUNTEREN De derby tussen Lunteren en De Valleivogels eindigde in 2-2. Daar kon de thuisploeg beter mee leven dan de Scherpenzelers.

Wim van Kessel

,,Er had zeker meer ingezeten'', beaamde Robert van den Broek na afloop. ,,Vooral de eerste helft misten wij een paar mooie kansen. En de twee doelpunten van Lunteren waren cadeautjes.''

De Valleivogels verdediger was zelf 'schuldig' aan de 1-0. ,,Ik werd gecoacht dat ik tijd genoeg had. Ik schampte echter de bal met mijn hoofd, in plaats van goed terug te kopen.'' Thom Rijnders was attent en liet zich dit buitenkansje niet ontnemen.

Dat was na twintig minuten. Daarvoor hadden de bezoekers al het betere voetbal laten zien. Via Jos van Leeuwen was er de eerste kans geweest. Aan de andere kant had doelman Sven Hardeman zich bijna verkeken op een vrije trap van Georgy Theuns.

Ook na de openingstreffer hield Valleivogels het initiatief. Jos van Leeuwen zag zijn inzet via een katachtige reactie gered worden door Nicky Groeneveld. Uit dezelfde aanval kreeg Van Leeuwen een tweede kans. Nu was het wel raak. Ook al omdat Groeneveld er hier niet goed uitzag.

Tegen de verhouding in kwam Lunteren opnieuw op voorsprong. Een voorzet viel op de bovenarm van Erik van Eem. Arbiter Peter Hulsmeijers wees naar de stip. ,,Ik vond deze wel heel makkelijk gegeven. Als je omhoog springt, gaat je arm automatisch mee'', meende Van den Broek. Rick Degenaar won de psychologische oorlogsvoering vanaf de stip van doelman Sven Hardeman. Het was aan de andere sluitpost Nicky Groeneveld te danken dat het halverwege nog 2-1 was bij pogingen van Van Leeuwen en Rémon Liefting.

In het tweede bedrijf eindigde al snel een vloeiende Lunterse aanval via Rick Degenaar en Hans van Essen met een schot op de paal van Freek van Wijk. ,,Een cruciaal moment'', oordeelde trainer Dennis van den Berg van Lunteren later. ,,Valt dat doelpunt, dan winnen wij denk ik de wedstrijd. Nu viel uit de tegenaanval de gelijkmaker.''

hoge bal van Patrick van de Berkt werd voor de handen van Nicky Groeneveld raak gekopt door Guido van Dijk. ,,Wij wilden daarna doordrukken'', bekende Van den Broek. Daarvoor kreeg de ploeg uit Scherpenzeel een meer dan goede kans. De overtreding van Victor van de Bor op Liefting, betekende een strafschop.

Van den Broek zag zijn inzet gestopt worden door 'penaltykiller' Groeneveld. ,,Dit was de eerste die ik miste, na twaalf benutte strafschoppen. Ik denk niet eens zo slecht ingeschoten. Ik kies wel vaak dezelfde hoek. Misschien dat de keeper dat wist.'' Uit het vervolg scoorde Van Leeuwen nog. Dat doelpunt werd vanwege te voeg inlopen afgekeurd.

In het laatste half uur waren er kansen over en weer. De grootste was voor Lunteraan Jeffrey Pater, die strandde op Hardeman. Rick Degenaar probeerde een paar keer dezelfde Hardeman met een lob te verschalken. Stefan van de Brink was nog heel dicht bij een Valleivogels doelpunt.

,,Wij hadden de tweede helft meer over de grond moeten spelen. En dan met name over de zijkanten. Daar lag de ruimte. In de slotfase gingen wij één op één spelen. Maar het winnende doelpunt wilde niet vallen'', baalde Robert van den Brink. ,,Het was ook zeker niet mijn wedstrijd. En met het puntje schieten wij weinig op. We blijven echt in de middenmoot hangen.''

,,Organisatorisch stonden wij de eerste helft beter dan daarna'', vond Dennis van den Berg. ,,In de tweede konden wij te weinig druk naar voren zetten. Over de hele wedstrijd gezien, moet je tevreden zijn met een punt. Maar het gevoel is er ook dat wij bij die bal op de paal de wedstrijd voortijdig hadden kunnen beslissen.''