Remco Speelziek weer goud waard voor DTS Ede

23 november 2019 om 19:26 Voetbal

EDE Remco Speelziek keerde terug naar DTS Ede, met het idee op het middenveld te gaan spelen. De laatste weken acteert de Edenaar ook regelmatig in de spits. Tegen DOS'37 was dat een helftje. Voldoende om kort voor het einde het winnende doelpunt te maken: 1-0.

,,Wij hebben wel eens betere wedstrijden gespeeld. Dan druk ik mij nog voorzichtig uit'', opende Jeroen Spies. ,,Zowel organisatorisch als aan de bal was het niet goed. DOS had de betere kansen en verzuimde een doelpunt te maken. Wij waren alleen twee keer via Frank Hol gevaarlijk.''

,,Wat ik nooit doe, heb ik nu wel gedaan. Twee wissels in de rust. Met Sil Buikema en David Scholte voor Kevin Velthuizen en Frank Hol wilde ik meer power brengen. Remco Speelziek schoof daardoor naar de spits.''

,,Ik moet zeggen dat de tweede helft beter was dan de eerste. Wij gaven zelf nog een kans weg, en verzuimden een paar keer af te drukken. Dat gebeurde dan gelukkig toch nog kort voor tijd. Een voorzet van Jasper Verstraten, werd door Remco Speelziek (op archieffoto) op zijn borst gecontroleerd. En vervolgens jankte hij de bal de kruising in. De opluchting was enorm. De resterende minuten kwamen wij niet meer in gevaar.''

,,Mindere wedstrijden winnen, is ook lekker. Ook al omdat de bovenste drie ploegen punten hebben verspeeld. Het verschil met SVZW is nog drie punten, met DFS drie. De topploegen ontmoeten elkaar ook allemaal de komende weken. Wij moeten zaterdag naar SDV Barneveld. Ook niet makkelijk. Maar we gaan er alles aan doen om de serie van negen uit drie nog even door te zetten'', besluit Jeroen Spies.