DTS wint ruim van sc Woezik
DTS wint ruim van sc Woezik DTS Ede

Dames DTS Ede maken na rust het verschil

23 november 2019 om 22:52 Voetbal Deel je nieuws

De dames van DTS Ede hebben vanmiddag in Wijchen een ruime overwinning geboekt op s.c. Woezik. De eerste helft speelde DTS nog in een te traag tempo tegen het hardwerkende elftal van Woezik. Hierdoor kreeg de thuisclub welleswaar enkele kleine mogelijkheden met schoten over en naast het doel. Echter was het DTS die het spel dicteerde en geregeld veel gevaar stichtte voor het doel van Woezik. In de 25ste minuut was daar dan de openingstreffer van DTS Ede. De vandaag sterk spelende Kirsten Koopmans werd door Yvette Derks de diepte ingestuurd en schoot vanaf de rand strafschopgebied knap raak langs de uitkomende keepster 0-1.

In de 33ste minuut had eigenlijk de 0-2 moeten vallen. Over links kwam opnieuw Kirsten Koopmans door de verdediging en haar voorzet kwam voor de inlopende Sofie Houba die een niet te missen kans kreeg. Echter was het de keepster die met een katachtige reflex toch nog de bal wist te pareren. Er volgenden nog enkele hoekschoppen wat geen kans opleverde. Wel had Joëlle de Bondt, nu over rechts een mooie uitgespeelde actie maar trof helaas geen doel. Met een magere ruststand van 0-1 werd de kleedkamer opgezocht.

Na rust een veel sterker DTS die het tempo verhoogde en Woezik volledig vast zette op haar eigen helft. Woezik kwam er niet meer uit en al gauw stond de 0-2 op het bord. Sofie Houba werd in de 51ste minuut knap vrijgespeeld voor de keepster en verschalkte haar met een stiftje. 6 minuten later was het opnieuw Sofie Houba die de 0-3 scoorde. Dit brak het laatste verzet van Woezik en DTS liep verder uit naar 0-5 met een intikker van Eveline Zech en een prachtig doelpunt van Joëlle de Bondt.

Volgende week spelen de dames thuis om 15:00 uur tegen Rijnvogels.