24 november 2019 om 09:55 Overig

EDE HV Reehorst heeft bij UGHV (Ulft) een 26-20 nederlaag geleden.

,,Je kunt je eigen verslagen van de laatste jaren erbij halen. Het is elk jaar hetzelfde. Bij UGHV mag je geen 'hars' gebruiken. Dan krijg je bijna anti handbal.

In Ulft halen we vrijwel nooit een punt", opende HV Reehorst coach Sander Barents (archieffoto).

Om zijn stelling ter onderstrepen benadrukte de inwoner van Venray dat de stand na achttien minuten spelen pas 6-3 was.

,,Dat tegen een ploeg die vaak de dertig puntengrens overschrijdt. Mijn spelers waren te veel met randzaken bezig zoals scheidsrechters, ballen laten vallen etc. In de aanval voegt hars iets toe aan het spelletje. De handelingssnelheid gaat omhoog omdat je niet een halfuur bezig bent met de bal te controleren. Je kan nou eenmaal beter richten met wat plak aan je handen."

Beide ploegen wisselden met een voor handbal lage score (10-7) van helft.

,,In de tweede helft hebben we het wat beter opgepakt. De peptalk in de rust werkte. Met nog tien minuten te spelen was het inmiddels 19-19. En zag ik weer kansen", ging de HV Reehorst coach verder.

In de slotfase liep zijn ploeg tegen tijdstraffen aan.

,,Daar maakte de thuisclub goed gebruik van en liep uit naar 23-19. Met tussenstanden van 24-20 en 26-20 konden wij dat niet meer repareren. Natuurlijk staat de nederlaag en is teleurstellend. Maar deze wedstrijd is zeker niet representatief voor de wijze waarop wij kunnen spelen. Dat zullen we zaterdagavond in eigen hal tegen U.S. (Amsterdam) laten zien", besloot Barents.

HV Reehorst bezet in de tweede divisie de zevende plaats met vijf punten achterstand op de huidige koploper Unitas.