ckv Reehorst'45 1
ckv Reehorst'45 1 archief Reehorst

Geen winst voor ckv Reehorst'45 bij debuut in tweede klasse

24 november 2019 om 19:19 Korfbal Deel je nieuws

In de openingswedstrijd van het zaalseizoen heeft het 1e team van ckv Reehorst45 met 17-19 verloren van Rheko. In een sfeervolle sporthal had Reehorst 1 gehoopt op een mooier debuut in de 2e klasse, maar ondanks de spannende slotfase zat een overwinning er niet in.

Dat dit een ander niveau is dan de thuisploeg op het veld gewend was, werd al snel duidelijk. Er werd aanzienlijk meer druk uitgeoefend op de aanvallers, waardoor vrijspelen en scoren moeizaam ging.
Dankzij een sterke eigen verdediging ging de wedstrijd toch redelijk gelijk op. Rheko sloeg het eerste gaatje, maar richting de rust wist Reehorst het gat nog goed te vekleinen.
Na een ruststand van 6-8 had de Edese formatie nog vol vertrouwen in een goede afloop. Na een voortvarende hervatting was het echter de Rhedense formatie die steeds 3 of 4 goals voor stonden.

Toen 7 minuten voor tijd een gat van 5 doelpunten werd geslagen leek de overwinning verkeken, maar niets bleek minder waar. Reehorst rechtte nog eenmaal de rug en begon aan een waar slotoffensief waarin een gretig Reehorst nog goed terugkwam tot 1 goal verschil. Uiteindelijk werd in de laatste minuut echter de genadeklap uitgedeeld middels een strafworp. De tijd was te kort om hier nog wat aan te doen.

Het debuut in de 2e klasse zorgt voor een dubbel gevoel. Enerzijds het gevoel dat het beter kon en een overwinning zeker mogelijk was geweest, maar ook trots op de veerkracht en het niveau wat nu al bereikt is dit seizoen.

Volgende week zal Reehorst de competitie hervatten met de uitwedstrijd tegen Keizer Karel uit Nijmegen. Om 15.30 uur zal de wedsrrijd beginnen in Sporthal Meijhorst, voorafgegaan door beide reserveteams. Publiek is ook hier weer van harte welkom om een getergd Reehorst naar de overwinning te juichen.