Theo Beumer

Hockeyteams spelen gelijk

24 november 2019 om 20:56 Hockey

EDE Zowel de mannen als vrouwen van MHC Ede speelden in een uitwedstrijd gelijk.

De vrouwen met 1-1 bij het sterke Arnhemse Upward. De mannen met 2-2 bij Berkel Enschot.

,,Ede ging in het eerste kwart sterk van start. De tegenstander probeerde 1 op 1 te spelen. Dat is best lastig", keek Ede speelster Nikki van Pouderoijen terug. Onder het mom: 'de eerste klap is een daalder waard' opende Ede via Anneke van Dam de score: 0-1.

,,Dat was uit een strafcorner. Die tellen ook", lachte Van Pouderoijen.

Het tweede kwart werd ondanks enige strafcorners aan beide kanten met 0-1 afgesloten.

,,Na de pauze, dus het derde kwart speelden wij slordig. Doelvrouw Alieck Keilman hield ons op de been. Maar uiteindelijk moest zij de 1-1 toestaan."

In het laatste kwart gingen beide ploegen voor de winst.

,,Het werd chaotisch en de kansen bleven onbenut. Ik denk een terecht gelijkspel. Met nog een wedstrijd te gaan (Apeliotes in Nijmegen), staat Ede keurig op een tweede plaats. Bij winst zondag in Nijmegen kan de winterstop als koploper eerste klasse in gegaan worden", sluit Van Pouderoijen af.

MANNEN In de overgangsklasse A speelden de mannen bij Berkel -Enschot met 2-2 gelijk. DE thuisclub ging na een uur spelen in het vierde kwart met 2-0 aan de leiding.

Daarna zorgden Rensjan Bakker en Stijn Draaijer voor de niet onverdiende 2-2.

,,Onze slechtste wedstrijd van de eerste seizoenshelft. Veel te laag tempo", keek coach Bastiaan Bunnik terug.

In de laatste vijf minuten had Ede nog een goede winstkans.

,,Die werd niet benut. Opdracht is in de winterstop goed door te trainen en de competitie hervatting super fit te hervatten", sluit Bunnik af.

Ede neemt de vijfde plaats in. De ploeg heeft vier punten achterstand op een kwartet koplopers.

Op 8 maart 2020 wordt de competitie hervat. Op bezoek komt een van de koplopers Phoenix.