Al 39 'vuurwerkblije zones' in gemeente Ede aangevraagd

24 november 2019 om 21:00 Nieuws Deel je nieuws

Sinterklaas is nog maar net in het land, en toch waren er zondag 24 november in de gemeente Ede al 39 'vuurwerkblijze zones' aangevraagd. De 'vuurwerkblije zones' zijn een initiatief van de Vuurwerk Federatie (VWF), die hiermee tegenwicht wil bieden voor de vuurwerkvrije zones die door de overheid worden gepropageerd. 

Op de overzichtskaart, die te vinden is op vuurwerkfederatie.nl, kleurde met name Ede (24 zones) behoorlijk groen. Ook in Otterlo (7 zones) en Harskamp (5 zones) was er al de nodige animo. Lunteren (2), Bennekom (1), Wekerom en Ederveen (beide 0) bleven achter bij de rest.

Het totaal aantal aangevraagde zones in heel Nederland bedroeg zondag 24 november al 2.480.

De VWF is er van overtuigd dat de meerderheid van de Nederlanders niets ziet in uitgebreide vuurwerkverboden of wat daar op lijkt. Zij wijst daarbij op een onderzoek van VeiligheidNL, waaruit begin 2019 bleek dat slechts 27,3 % van de Nederlanders voorstander is van een volledig vuurwerkverbod.

Rekening houden met elkaar is volgens de VWF wel van belang. 'Let op mens en dier. Wacht even met afsteken als er voorbijgangers zijn en wens ze alvast een goed jaar. Wacht daarnaast ook met het afsteken tot de toegestane tijden, zo blijft het voor iedereen leuk.'

https://vuurwerkfederatie.nl/vuurwerkblijezone-aanvragen/

 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie