Jeugdige karateka's winnen medailleklassement NK tot 21 jaar in Zoetermeer
Jeugdige karateka's winnen medailleklassement NK tot 21 jaar in Zoetermeer Karateschool Fightin' Nabil

Vijftien nationale titels voor karateka's

25 november 2019 om 11:09 Vechtsporten Deel je nieuws

ZOETERMEER - 31 karateka’s van Karateschool Fightin’ Nabil waren afgelopen weekend succesvol bij de Nederlandse kampioenschappen karate tot 21 jaar in Zoetermeer.

Levy Blumink, Imane El Ouarzazi, Sven Buth, Lyna Achghouyab, Vinn Lopes, Thaer Kashash, Nour Kashash, Saffron Kolf, Jelena Djuric, Sennah Mamadeus, Samina Yalçin, Floris Sujecki, Robin van Wezel, Frédéric Bedou en Aouab El Feddali werden zelfs kampioen van Nederland in hun gewichtsklasse.

De karateploeg bleek vooral in de breedte ijzersterk en won in de Zoetermeerse Oosterpoort naast vijftien nationale titels ook zeven zilveren en negen bronzen medailles. Jennifer van Westering, Omar Laâttar, Marciana Bosveld, Mika Grootjen, Oumeima Laâttar, Basem Kamel en Yassine El Yakoubi werden tweede van Nederland in hun gewichtsklasse. Derde plaatsen waren er voor Esmaa Kharmich, Ayoub Laâttar, Adam Kharmich, Adam Moujaouil, Liduska Bedou, Roxanne Eijskoot, Rayan El Mourabit, Jair Gumbs en Samy Achghouyab.

Medailleklassement

De staf van Karateschool Fightin' Nabil blikte terug op een zeer succesvol weekend. 'Alle deelnemers gingen er met passie in en het was werkelijk een genot om de inzet, strijdlust en saamhorigheid te aanschouwen', aldus clubcoach Nabil Ou-Aissa. Dankzij de 31 podiumplaatsen was Karateschool Fightin' Nabil opnieuw goed voor de eerste plaats in het klassement voor clubs tijdens de NK tot 21 jaar.