Steenuil
Steenuil Han Bouwmeester

Steen- en kerkuilenavond in De Valk

25 november 2019 om 11:09 Natuur en milieu Deel je nieuws

Wilt u uw erf meer geschikt maken voor steenuilen of kerkuilen? Vindt u het leuk om meer te weten over deze fascinerende vogels? Of bent u benieuwd wat vrijwilligers van de uilenwerkgroep in Ede doen? Dan bent u van harte welkom op de avond over steen- en kerkuilen. Deze avond wordt georganiseerd door de werkgroep Levend Landschap De Valk-Wekerom. De inspirerende avond vindt plaats op maandag 2 december 2019 in het Kulturhuus De Hooge Valk in De Valk (adres Hoge Valkseweg 52a Lunteren) om 20.00 uur. Vanaf 19.45 uur staat de koffie en thee klaar. De toegang is gratis. Iedereen is van harte welkom!

Programma steen- en kerkuilenavond

Tijdens de informatieavond vertellen enthousiaste lokale uilenvrijwilligers Eric Hendriks en Jaap van de Streek hoe steen- en kerkuilen leven en welke mogelijkheden er voor particulieren zijn om het eigen erf beter in te richten voor deze uilen. Ook wordt ingegaan op de rol van vrijwilligers bij de bescherming van uilen. Eric zet zich in voor steenuilen via STONE en Jaap beschermt kerkuilen via de Kerkuilenwerkgroep Nederland. Beiden zetten zich met hulp van vrijwilligers in voor deze fascinerende vogels. Vrijwilligers spelen een onmisbare rol bij het vergroten van het voedselaanbod en de schuil- en nestgelegenheid.

Subsidiemogelijkheden voor nestkasten en beplanting op erven

Aan het eind van de avond kunnen erfeigenaren met interesse in beplanting en/of een uilennestkast zich aanmelden. Zij kunnen ook een afspraak maken voor een erfbezoek. Dan komt een landschapsbeheerder van de gemeente Ede en/of een uilenvrijwilliger langs voor een mondeling advies om het erf aantrekkelijker te maken voor uilen. Denk aan de aanleg van uilvriendelijke beplanting zoals hoogstamfruitbomen en heggen en het vergroten van het voedselaanbod en de schuil- en nestgelegenheid voor uilen op het perceel. Bij de gemeente Ede zijn er subsidiemogelijkheden voor particuliere grondeigenaren voor aanschaf van beplanting en nestkasten.

Het project Levend Landschap Ede wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Ede en de Provincie Gelderland. Kijk voor meer informatie op www.landschapsbeheergelderland.nl onder het kopje Activiteiten > Vrijwilligerswerk.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie