Geurt van den Brandhof (initiatiefnemer) en Roel Henderickx (namens ValleiEnergie) tekenden de samenwerkingsovereenkomst.
Geurt van den Brandhof (initiatiefnemer) en Roel Henderickx (namens ValleiEnergie) tekenden de samenwerkingsovereenkomst. ValleiEnergie

Groen energie opwekproject aan de Meikade Samenwerking Coöperatie ValleiEnergie en Geurt van den Brandhof

25 november 2019 om 21:11 Natuur en milieu Deel je nieuws

Met het ondertekenen van de samenwerkingsovereenkomst tijdens de Duurzame week in Lunteren, bezegelden de locatie eigenaar Geurt van den Brandhof en coöperatie ValleiEnergie hun reeds langer lopende informele samenwerking om aan de Meikade in Lunteren een groen energie opwek te ontwikkelen.

Geurt van den Brandhof heeft hele heldere drijfveren: “We kunnen niet langer wachten en moeten nú iets doen voor onze toekomstige generaties. Ook moeten de zonneinstallatie en de opbrengsten zoveel mogelijk in lokale handen blijven.” Dat is ook precies waar coöperatie ValleiEnergie zich sterk voor maakt. Lokaal groene energie opwekken voor lokaal gebruik. Omdat  de daken alleen onvoldoende potentie leverden voor een postcoderoosproject, wordt op de locatie Meikade 4b4c een middelgroot zonneveld (maximaal 2ha) gecombineerd met zonnepanelen op daken.

Het zonneproject zal  voldoen aan alle lokale, regionale en landelijke voorwaarden die gesteld worden aan zonnevelden en volgt het Uitnodigingskader Zon en Wind Ede, de Gelderse Zonnewijzer en de Gedragscode Zon op land. Gemeente Ede heeft het ingediende schetsplan goedgekeurd en ook directe omwonenden en de GNMF (Gelderse Natuur en Milieu Federatie) hebben aangegeven geen bezwaren te hebben.

Een van de volgende stappen is nu de aanvraag voor een omgevingsvergunning voor te bereiden. De bedoeling is om de installatie in de zomer van 2020 gerealiseerd te hebben.

Kijk voor meer informatie over het project en deelname op www.valleienergie.nl/meikade

ValleiEnergie |om wil fossiele brandstoffen terugdringen, energie besparen waar mogelijk, lokaal groene energie opwekken, een gemeenschap vormen die betrokken is bij het opwekken en benutten van duurzame energie.
ValleiEnergie werkt zonder winstoogmerk en investeert in de regio.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie