Afbeelding
Gemeente Ede

Redders Edese vrouw uit Victoria Vesta vijver ontvangen bijzondere waardering

27 februari 2018 om 17:58 lokaal

EDE De heren Dik Lodder (71 jaar) en Gerard Lodder (48 jaar) uit Veenendaal ontvingen een oorkonde van de Maatschappij tot Redding van Drenkelingen. Burgemeester René Verhulst van Ede heeft hen op maandag 26 februari de  oorkondes uitgereikt. Dit gebeurde in het Raadhuis in Ede waarbij de drenkeling, een 52-jarige vrouw uit Ede, aanwezig was. 

Op donderdag 17 augustus 2017 zou de Edese vrouw met haar zoon gaan vissen bij de Victoria Vesta vijver. Ze was zelf alvast in haar elektrische rolstoel richting vijver gegaan. Maar de rolstoel stopte niet voor de rand waardoor zij voorover in de vijver viel. Omdat Kruijsdijk vast zat tussen het werkblad en de rugleuning van haar rolstoel lukte het haar in de eerste instantie niet om los te komen. Uiteindelijk heeft ze ongeveer tien minuten geworsteld in het water voordat ze los kwam. Twee vissers in de buurt hoorden haar om hulp roepen en kwamen haar redden. „Dankzij deze mannen leef ik nog," vertelde Kruijsdijk op Facebook. „Want zwemmen kan ik ook niet, daarvoor is mijn lijf niet stabiel genoeg. Voor mij zijn het de helden van de dag."

Het bestuur van de Maatschappij tot Redding van Drenkelingen heeft besloten om aan de heren Lodder de oorkonde van de maatschappij toe te kennen. Dit is een beloning voor het redden van iemand die in levensgevaar verkeerde.

De Maatschappij tot Redding van Drenkelingen bestond vorig jaar 250 jaar en zet zich nog steeds in door middel van voorlichting over preventie, redding en reanimatie. Ze stimuleren mensen oplettend te zijn in de buurt van water en om in actie te komen als er iets gebeurt.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie