Christian de Haan
Christian de Haan Theo Beumer

Christian de Haan pakt weer punten voor Bennekom

1 december 2019 om 08:08 Voetbal

BENNEKOM Doelman Christian de Haan was zaterdag weer 'the man of the match' bij Bennekom tegen Go Ahead Kampen. Met een aantal knappe reddingen had De Haan een groot aandeel in de 4-2 zege op Go Ahead Kampen.

,,Bij een 3-2 voorsprong tikte Christian een bal uit de verre hoek. Dat was wel de mooiste redding'', had ook Arnold Brehler gezien. Het was ook de fase waarin het voor de vertrekkende trainer billen knijpen was. ,,In balbezit bewogen wij te weinig. En omdat Go Ahead alles op de aanval gooide, was het heel lastig. Gelukkig sleepte Christian ons er door heen.''

Brehler had nog een goede eerste helft van zijn ploeg gezien. ,,Wij speelden prima. Via Niek van Ginkel kwamen wij snel op voorsprong. Hij liep goed door toen een bal werd terug gekopt. Het werd direct ook weer gelijk. Jeffrey Rutgers kaatste verkeerd.'' Adi Draganovic profiteerde.

Via Rutgers en Fabian Mösle kreeg Bennekom de kansen op een nieuwe voorsprong. ,,Die viel net voor het half uur. Een hele mooie voorzet van Joris Klein Holte werd in een keer uit de lucht raak geschoten door Jelmer Goedhart. Een prachtig doelpunt'', genoot Arnold Brehler nog na. Die kon opnieuw juichen nadat Mösle een voorzet van Rutgers benutte: 3-1.

Na een uur spelen bracht Wilbert Wessels de stand terug tot 3-2. Bennekom wankelde. Christian de Haan hield zijn ploeg op de been tegen de Kampenaren, die Bennekom in de laatste nacompetitie nog uitschakelden. In de laatste minuut maakte de ingevallen Jorn Hiensch aan alle onzekerheid een einde: 4-2.

Doordat SVZW verloor, is DFS Opheusden de nieuwe koploper. Bennekom staat derde, met drie punten achterstand op DFS. ,,Ik denk een knappe prestatie van mijn ploeg. Zeker na een week waarin mijn vertrek bekend werd gemaakt. Dan moet je altijd maar wachten hoe het team reageert. Dat heeft het dus goed gedaan'', sloot een tevreden Arnold Brehler af.

Zaterdag is er de uitwedstrijd bij DOS Kampen.