FC Jeugd stelt in slotfase zege zeker

1 december 2019 om 17:21 Voetbal

EDE FC Jeugd heeft de oostelijke derby tegen Eldenia (Arnhem) met 2-1 gewonnen. Maar wat ging het moeizaam deze keer.

,,Over de eerste helft kunnen we kort zijn. Verzorgd voetbal tot de zestien meter maar daarna matig. De 0-0 ruststand verbaasde dan ook niemand", keek Melis Versteeg namens FC Jeugd terug.

In de tweede helft een herboren FC Jeugd. Binnen zes minuten stond de 1-0 op het mooie scorebord.

,,Kamal Hamdaoui kopt een corner van Ahmet Kiliç (archieffoto) snoeihard binnen. Daarna lijkt het of FC Jeugd niet met de druk van het koploper schap om kan gaan."

Eldenia kwam na ruim een uur spelen dan ook niet onverdiend op 1-1 door Pim Cornelissen.

,,FC Jeugd zet aan maar de verdedigende stellingen van Eldenia slechten is zo gemakkelijk nog niet. Twee minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd is het Elmeris Avdic op aangaven van Sergen Tomruk die trefzeker is:2-1", haalt Versteeg opgelucht adem.

FC Jeugd dat op basis van de andere uitslagen vijf punten voorsprong telt op het Arnhemse VDZ. Maar die ploeg heeft nog wel en wedstrijd te goed.

,,De strijd om de eerste periode betreft nog twee wedstrijden. FC Jeugd gaat nog op bezoek bij AFC Quick 1890 en ontvangt thuis het Arnhemse SML. Nu het hoofd erbij houden", sluit Versteeg af.