Afbeelding
Ted Walker

Topdrukte op Edese ijsbaan

28 februari 2018 om 11:21 lokaal

EDE Topdrukte woensdagochtend op de ijsbaan van de Edese IJsvereniging aan het Schuttersveld in Ede. ,,Hoe lang we open blijven? Ik durf er niet echt iets over te zeggen vandaag'', antwoordt ijsmeester Theo van de Rijt.

Ted Walker

Het is weer de zon die roet in het eten zou kunnen gooien. ,,Zo lang het bewolkt blijft, kan er geschaatst worden. We bekijken het per dagdeel. Ik verwacht dat we vanmorgen wel open blijven. Om 13.30 uur kijken we weer verder'', deelt Van de Rijt mede. Toch was het diezelfde zon die, samen met de sneeuw, nou net dat beetje extra magie toevoegde. Een echte 'oud Hollandse dag'. Kneiterkoud, wit en een prachtig zonnetje. Op en top genieten.

Aan kleine Simon (2) ging het landschap voorbij. Maar hij genoot niet minder. Hangend aan zijn moeder en zijn zusje deed hij zijn eerste schaatservaring op. Of hij het koud had? Echt niet! Naar huis toe? Geen denken aan!

Een paar meter verderop was ineens een herkenbaar geluid te horen. Dat geluid wat ijzers voortbrengen als iemand achterover dreigt te vallen. De schaatsen glijden harder dan de benen bij kunnen houden. De jongen die dit overkwam kon voorkomen dat hij viel. Een halve split was alleen wel het gevolg. Even bleef het ijzig stil. Want, hoe bevrijd je jezelf uit zo'n positie? Dan toch maar even naar de billen, op handen en knieën, opstaan en door!

Kijk voor meer foto's in ons foto-album.

Afbeelding
Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie