De binnenkort vertrekkend trainer David Wagensveld, kijkt voor zijn dug-out gespannen naar het duel.
De binnenkort vertrekkend trainer David Wagensveld, kijkt voor zijn dug-out gespannen naar het duel. Theo Beumer

Blauw Geel-trainer David Wagensveld vertrekt

3 december 2019 om 12:29 Voetbal

EDE Blauw Geel '55-trainer David Wagensveld heeft besloten na dit seizoen te stoppen. Gisteren - maandagavond 2 december - werd de spelersgroep officieel ingelicht. 

,,Ik heb er lang over nagedacht en het was best een lastige keuze. Maar als er twijfel is moet je de knoop doorhakken. Ik heb drie jaar lang heerlijk bij Blauw Geel '55 gewerkt. Ik ga nu op zoek naar een nieuwe uitdaging", geeft David Wagensveld aan.

De trainer wil uiteraard dit lastige seizoen nog goed beëindigen. Zijn ploeg die momenteel in de derde klasse de achtste plaats bezet, is te afhankelijk van de doelpunten van Romin Ahmadi.

,,Ik heb er alle vertrouwen in dat we dit seizoen nog een woordje mee gaan spreken. De sfeer met de selectie is goed. De reacties zijn overwegend dat men mijn keuze jammer vindt. Maar nogmaals drie jaar bij een club is voor beide partijen een mooie overzichtelijke periode.

Of Blauw Geel'55 het contract ook wilde verlengen, kan de trainer niet beantwoorden.

,,Laat ik het zo zeggen: Degenen die met mij hebben gesproken vonden het erg jammer. Ik denk dat er van beide kanten voldoende vertrouwen is deze competitie nog tot een succes te maken. Daar willen we zaterdag in Otterlo vast aan beginnen. En dan tegen Advendo'57 het voetbaljaar 2019 maar afsluiten", eindigt Wagensveld gedecideerd.

BLAUW GEEL'55 Martijn Groot Kormelink laat namens de Edese derdeklasser het volgende weten: ,,David (Wagensveld, red.) heeft het keurig afgewerkt. Hij heeft iets eerder de voorzitter en maandagavond de spelersgroep van zijn besluit op de hoogte gesteld. Of wij dit verwacht hadden? Nee, niet helemaal. De bedoeling was in alle rust samen met hem dit seizoen te evalueren."

Het bestuurslid technische zaken geeft aan dat de club dat gesprek blanco wilde ingaan.

,,Wij hebben voor David respect als mens en als trainer. De huidige resultaten zijn hem zeker niet alleen aan te rekenen. Hij paste precies bij deze groep, en wat Wagensveld kenmerkt is dat hij in goede maar ook minder goede tijden pal voor zijn tam stond. Dat geldt overigens ook, misschien behoudens afgelopen zaterdag, voor de pers. Ook die stond hij altijd reëel, zakelijk en zo eerlijk mogelijk te woord. Daarnaast lag de trainer zowel zo wel binnen de club als bij de supporters heel erg goed. Hij nam altijd de tijd voor een praatje. Was ook nooit te beroerd iets uit leggen."

De technische commissie van Blauw Geel '55 gaat zich beraden over de nieuwe situatie. ,,Er zijn plannen binnen de club hoe wij zaken vorm willen geven. Op welke termijn daarover duidelijkheid komt kan ik nu nog niet zeggen. Maar ik verwacht dat de selectiegroep David Wagensveld een passend afscheid kan en wil bezorgen", eindigt Martijn Groot Kormelink.  

Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie