Afbeelding
ANP JOEP LEENEN

Kees van Wonderen weg als assistent-bondscoach

3 december 2019 om 13:38 Voetbal

BENNEKOM Kees van Wonderen uit Bennekom vertrekt bij de KNVB. Hij heeft zijn functie als assistent-bondscoach neergelegd. Van Wonderen (50), die in maart 2018 toetrad tot de staf van het Nederlands elftal, liet bondscoach Ronald Koeman eerder deze week weten tot de conclusie te zijn gekomen dat zijn werkzaamheden bij Oranje niet volledig aansluiten bij zijn ambities als trainer-coach. Dat meldt de KNVB in een persbericht.

Kees van Wonderen: ,,In mijn functie als assistent heb ik het gevoel dat ik onvoldoende mijn ei kwijt kan. Daardoor merkte ik dat ik niet meer helemaal gelukkig was in mijn werk. Het besluit om te stoppen was moeilijk, maar in het belang van het team wilde ik daar niet langer mee wachten. Het is een prachtige periode geweest bij Oranje, waar ik met plezier op terugkijk."

Ronald Koeman over het vertrek van zijn assistent: ,,Natuurlijk is het erg jammer dat Kees ons verlaat. Hij had vanuit zijn functie een goede inbreng in onze staf. Maar als hij zelf aangeeft dat hij niet honderd procent happy is met zijn rol, dan is dat natuurlijk zijn eigen keuze. Ons volgend trainingskamp is volgend jaar maart. Dat geeft ons in ieder geval ruim de tijd een geschikte opvolger te vinden. Ik bedank Kees voor zijn inbreng."

Vijfvoudig international Van Wonderen, die in augustus 2015 bij de KNVB in dienst trad, combineerde sinds vorig jaar maart zijn functie bij het Nederlands elftal met zijn werkzaamheden als jeugdcoach. Met Onder 17 bereikte hij de afgelopen vier seizoenen de Europese eindronde. In 2018 was hij coach van het team dat in Engeland Europees goud behaalde. En dit jaar had hij in Ierland als assistent van Onder 17-coach Peter van der Veen een aandeel in de Europese titel van het jeugdteam.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie