* Archieffoto
* Archieffoto Ted Walker

Politie controleert in Ede; merendeel fietsers voerde verlichting

3 december 2019 om 18:38 Overig

EDE De Edese politie voerde dinsdag in het kader van 'samen veilig op weg' meerdere verkeerscontroles uit in Ede. ,,Een positieve conclusie die we uit de controles kunnen trekken, is dat het merendeel van de fietsers die wij tijdens de controles voorbij hebben zien komen, de verlichting van hun fiets in orde hadden. Zij dragen daarmee bij aan de verkeersveiligheid en daar zijn wij als hulpverleners dankbaar voor'', zegt Stefan van Dijk van de politie.

Ted Walker

,,Ik ben ook blij met het feit dat de fietsfabrikanten ook steeds meer aandacht besteden aan kwalitatief goede verlichting en dat zij fietsen zelfs voorzien van verlichting voor overdag. Zo zijn we samen veilig op weg en komen we heelhuids thuis.''

LOCATIES De politie voerde de controles op meerdere locaties uit. Op de Stationsweg, Oude Bennekomseweg en Parkweg controleerde men van 6.30 tot 7.45 uur. Daar werden 41 fietsers bekeurd omdat zij geen licht voerden. Tussen 8.00 en 9.00 uur verplaatste de controle zich naar de Zandlaan in Ede. Daar controleerde de politie van vijftien brommers de snelheid op een rollerbank. In twee van die gevallen bleek de brommer sneller te kunnen dan de constructiesnelheid. De hoogst gemeten overtreding was een snorscooter die 52 km/u haalde terwijl de constructiesnelheid 25 km/u bedroeg. Tijdens deze controle schreef de politie ook een bekeuring uit voor het rijden op een verplicht fietspad met een brommer en voor een defecte achterrem van een brommer.

KASTELENLAAN Ook op de Kastelenlaan voerde de politie een snelheidscontrole uit. Tussen 10.00 en 10.45 uur werden drie bestuurders bekeurd, omdat zij te hard reden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 81 km/u terwijl 50 km/u daar is toegestaan. Naast de bekeuringen voor snelheid werd een bestuurder betrapt toen hij zijn mobiele telefoon vasthield tijdens het rijden.

FRANKENENG In het Edese industriegebied controleerde de politie tussen 10.50 en 11.20 uur. Daar werd een bestuurder staande gehouden in verband met het feit dat hij 89 km/u reed waar 50 is toegestaan en een tweede bestuurder kreeg een bekeuring in verband met het vasthouden van een mobiele telefoon tijdens het rijden.

SURVEILLANCE Tijdens de reguliere surveillance hadden agenten die niet bezig waren met een melding ook extra oog voor het verkeer. Zij schreven een bekeuring uit voor een bestuurder die een mobiele telefoon vasthield tijdens het rijden. Daarnaast werden ook door hen hardrijders bekeurd. Eén bestuurder werd beboet toen hij 142 km/u reed waar 120 km/u is toegestaan, en een tweede reed 85 km/ uur op een weg waar 70 km/u de maximum snelheid bedraagt.

LUNTEREN Ook de politie in Lunteren spande zich in voor meer veiligheid op de weg. Tussen 7.15 uur en 7.45 uur controleerde men op de Dorpsstraat. Daar schreef de politie zeven keer een bon uit voor het feit dat er geen verlichting werd gevoerd op een fiets. Tussen 13.30 en 14.00 uur streek men neer op de Meulunterseweg. Ook daar werden bekeuringen uitgeschreven. Eén bestuurder reed 85 km/u waar 60 km/u is toegestaan.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie