Muzinder
Muzinder Erik Franssen

Muzinder, zondagmiddagconcert in Huis Kernhem

4 december 2019 om 21:04 Muziek Deel je nieuws

Muzinder is een breed georiënteerd collectief van podiumkunstenaars, met als thuisbasis Zwolle, dat vanuit een klassieke achtergrond thuis is in verschillende muzikale disciplines. In wisselende samenstelling en stijl biedt Muzinder concerten en klein muziektheater, en werkt zij op maat voor verschillende opdrachtgevers.Zo ontwikkelde Muzinder in haar nu bijna 6-jarig bestaan al een negental verschillende producties/voorstellingen.

'LAIS, een liedcyclus' wordt uitgevoerd door het LAIS kwartet bestaande uit mezzosopraan Franka van Essen, fluitiste Mirjam Altena, celliste Rivke van der Staak en gitariste/componiste Annette Kruisbrink.

'LAIS, een liedcyclus' is een muzikale voorstelling, geïnspireerd op de twaalf Lais (korte verhalen/sprookjes op rijm over hoofse liefde en ridderlijkheid) zoals die in de 12e eeuw zijn opgetekend door Marie de France, een vrouw van Franse origine (waarschijnlijk Normandië) en eind 12e eeuw werkzaam in Engeland. De twaalf Lais gaan allemaal over de liefde in haar diverse verschijningsvormen. Marie de France heeft elke Lai een dusdanige wending gegeven dat elk verhaal een onderscheidend karakter heeft. Componiste Annette Kruisbrink transformeerde de verhalen naar korte eigentijdse gedichten en zette deze vervolgens op muziek; 12 mini-operaatjes met een kop en een staart.

Locatie: Huis Kernhem, Kernhemseweg 7, 6718ZB Ede

Datum: 15 december 2019

Aanvang 12.00u (zaal open vanaf 11u30)

Kaarten: aan de zaal of via de website 

Prijs: 10 euro (geen pinbetaling aan de zaal) 

Zie ook: https://www.huiskernhem.nl/agenda/muzinder-met-de-lais-liederencyclus/

 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie