Wandelcoach Babette Engelgeer zal de deelnemers van Walk 'n Health begeleiden.
Wandelcoach Babette Engelgeer zal de deelnemers van Walk 'n Health begeleiden. Babette Engelgeer

Goede voornemens? Doe mee met Walk ‘n Health!

5 december 2019 om 13:35 Activiteiten Deel je nieuws

Inspiratie, motivatie en gezamenlijk weer de power in jezelf ontdekken: dát is Walk ’n Health!

In januari start een nieuw lifestyle programma in Ede dat nét even anders dan anders is. Organisatie is in handen van Babette Engelgeer, wandelcoach bij Walk ’n Act. Babette: “Deelnemers komen bij elkaar met ieder hun eigen doel; de één wil afvallen, de ander wil zijn sociale contacten verbeteren en een derde wil een betere werk-privébalans. Het zijn allemaal thema’s die direct of indirect van invloed zijn op je gezondheid. Binnen het Walk ’n Health programma gaan we letterlijk met elkaar op weg: de start van het programma is een wandeling door de natuur waarbij de deelnemers elkaar leren kennen en nadenken over hun doelen. We staan uiteraard stil bij wat je wilt bereiken, maar minstens zo belangrijk zijn de achterliggende redenen. Want waaróm wil je zo graag afvallen? Waarom wil je iets bereiken en hoe ga je dat aanpakken? Deze vragen staan centraal binnen dit programma.”

Na een gezamenlijkse startwandeling krijgen alle deelnemers twee individuele coachingswandelingen om te bespreken hoe het gaat met hun doelen en te kijken naar de voortgang. Hoe zorg je dat een goed voornemen méér wordt dan alleen dat: hoe wordt het een gezonde gewoonte? In het nieuwe jaar hebben veel mensen namelijk goede voornemens. Dat is heel mooi, maar een groot deel houdt het niet vol tot eind januari. Dit komt grotendeels doordat mensen wel bedenken wát ze willen (bv. afvallen), maar niet goed nadenken over wáárom ze dat willen en hóe ze dat concreet gaan doen. Terwijl juist de redenen erachter (ik wil graag energie hebben om een potje mee te kunnen voetballen met mijn vrienden) véél belangrijker zijn om gemotiveerd te blijven.

Het programma bestaat o.a. uit een gezamenlijke start- en afsluitende wandeling. We sluiten de wandelingen steeds af met een drankje om nog even rustig na te kunnen praten en alles te laten bezinken. Ook krijg je wekelijkse inspiratiemail en wordt je (indien gewenst) gekoppeld aan een andere deelnemer met een soortgelijk doel. Want samen sta je sterker en bereik je meer.

Wil je dit jaar eens écht een goed voornemen volhouden en dit omzetten in een goede gewoonte? Sluit je dan aan bij Walk ’n Healthealt! Kijk op www.walk-n-act.nl/walk-n-health-programma voor meer info. Of bel 06 38580612.

 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie