KSV Fortissimo is klaar voor topper tegen SDS '55

7 december 2019 om 18:32 Voetbal

EDE KSV Fortissimo boekte een 5-1 zege op VV Barneveld. Het verschil met de Barnevelders werd pas in de tweede helft gemaakt.

,,De eerste helft ging vrij gelijk op, zonder dat we echt in groot gevaar kwamen. Breekpunt was mijns inziens de 3-1 (Anass el Hassnaoui) binnen vijftig seconden nadat de 2-1 viel. Er knakte wat bij de gasten. Of zoals hun trainer dat formuleerde: De wedstrijd duurde een helft te lang", opende KSV Fortissimo trainer Paul Bremer.

In de openingsfase maakte KSV Fortissimo het zichzelf weer onnodig moeilijk. ,,Je laat in het begin te veel kansen liggen. Bij de 1-0 (Jip van de Peppel) zag je al wat opluchting in de ploeg. Ook VV Barneveld kreeg wat kleine mogelijkheden. En dan kun je zo maar met een gelijke stand gaan rusten", ging de trainer verder.

Hij zag zijn ploeg in de tweede helft veel beter acteren. ,,De bal ging snel van voet tot voet. Soms heerlijk om te zien. Binnen tien minuten scoorde Jip van de Peppel zijn en ons tweede doelpunt", glunderde Bremer.

Met nog zo'n twintig minuten te spelen liet de KSV Fortissimo verdediging zich verrassen: 2-1.

Binnen de minuut sloeg wie anders dan Anass el Hassnaoui terug: 3-1. De gasten kwamen de klap niet meer te boven.

In de laatste tien minuten voerde Anass el Hassnaoui met twee doelpunten de score op naar 5-1.

,,In die fase had met wat meer accuratesse een monsterscore voor de hand gelegen. Maar goed deze drie punten tellen ook. Natuurlijk zijn er hier en daar wat pijntjes. Maar ik verwacht zaterdag dat mijn ploeg op zijn sterkst in Wekerom bij SDS '55 kan aantreden", sloot trainer Paul Bremer tevreden af.

KSV Fortissimo leidt de stoelendans in de vierde klasse C met drie punten voorsprong op SDS '55. Ook het doelsaldo (+18) is in het voordeel van de Edese ploeg. En dan kan in de titelstrijd bepalend zijn.